Mateu a fost prezent la meciul de pe San Siro, din "optimile" UEFA Champions League, câștigat de formația italiană cu scorul de 4-1, în urmă cu 3 săptămâni. Odată ajuns la Milano, după un zbor de la Valencia la Pisa și un drum de 3 ore cu mașina, Kike a început să-și facă treaba în mod obișnuit: a mers la conferința de presă, a luat interviuri și a urmărit meciul din tribune.
La ora meciului, doar 3 cazuri de coronavirus erau confirmate în Italia. Ceea ce nu știa spaniolul era că la finalul călătoriei din Italia, avea să se întoarcă nu numai cu o înfrângere a echipei de care se ocupa la redacție, ci și cu virusul Covid-19. Imediat după finalul partidei, Kike a condus până la hotelul din nordul orașului, iar dimineața a luat avionul spre Valencia.
În weekend, jurnalistul nu a avut vreun simpton, apoi luni a început să se simtă ciudat și a realizat că bifează câteva simptome specifice coronavirusului, printre care oboseală și tuse seacă. În timp ce autoritățile din Italia tocmai anunțau că au fost confirmate cazuri noi de Covid-19, starea de sănătate a lui Mateu începuse deja să se înrăutățească. În acel moment, spaniolul a realizat ce se întâmplă.
Cupa Mondială FIFA
Cel mai bine plătit selecționer, out de la CM! Al 2-lea cel mai mic salariu și-a dus echipa în optim
ACUM 21 MINUTE
Într-un interviu telefonic oferit pentru Bleacher Report, Kike a vorbit despre experiența sa recentă, în care a fost infectat cu Covid-19 în timpul deplasării în nordul Italiei, una dintre cele mai afectate zone. În prezent, jurnalistul se află în carantină la Spitalul Universitar din Valencia și este în afara oricărui pericol.
"Am început să mă simt rău, dar nu credeam că este ceva serios. Mă gândeam că sunt simpotemele unei simple răceli. Mă simțeam obosit și aveam nasul înfundat. Totuși, tocmai mă întorsesem din Milano, așa că am decis să fac câteva investigații, să mă asigur că nu am fost infectat cu virusul. Nu voiam să continui să ies afară și să merg la birou, ca și când nu se întâmplase nimic."
https://i.eurosport.com/2020/03/10/2792250.jpg

Kike se află în a 9-a zi de carantină

Când Mateu a sunat la Ugențe pentru a raporta situația sa, i s-a comunicat că o echipă medicală îl va contacta în scurt timp. Nu s-a întâmplat acest lucru. Cum încă se simțea rău, Kike a decis să intre în carantină la domiciliu, alături de soția și fiul său. În următoarea zi, jurnalistul a sunat din nou la Ugențe, explicând că s-a întors recent din Milano și se simte rău.
Răspunsul primit a fost că autoritățile încearcă din greu să facă față numărului uriaș de persoane care sunau să raporteze același lucru și îl vor contacta a doua zi. Văzând că ajutoarele întârzie să apară, Kike s-a hotărât să meargă de unul singur la un centru medical. În cele din urmă, jurnalistul a ajuns la Spitalul Universitar din Valencia pentru teste. Pe 27 februarie, Mateu a fost confirmat cu coronavirus. Acesta a intrat în carantină, apoi a anunțat toate persoanele cu care a intrat în contact în ultimele zile de starea lui de sănătate, pentru a preveni răspândirea virusului. În prezent, Kike se află în carantină și spune că se simte bine.
"Sunt complet izolat. Cei care au fost infectați cu Covid-19 trebuie să fie complet separați de ceilalți oameni. Presupun că sunt și alte persoane infectate în spital, dar n-am de unde să știu exact. Sunt încuiat în salonul meu și nu am vreo informație despre ce se întâmplă afară. Nu am voie să primesc vizite. Este a 9-a zi petrecută în carantină, dar mă simt bine. Momentan nu am simptome și mi-ar plăcea să plec acasă. Sunt 3 sau 4 doctori care se ocupă de mine. În fiecare zi vin să vadă cum mă simt și să-mi explice testele pe care le-am făcut."
https://i.eurosport.com/2020/03/09/2791686.jpg

Mateu, prima persoană infectată în Valencia

Kike Mateu a fost prima persoană infectată cu Covid-19 în Valencia. Jurnalistul a publicat un videoclip special după ce a fost diagnosticat, în care a explicat simptomele și tratamentul său. Salvador Illa, Ministrul Sănătății din Spania, a lăudat gestul lui Kike, considerat de mare ajutor în cadrul populației iberice. Paracetamolul este singurul medicament pe care jurnalistul l-a primit în timpul carantinei. Momentan, Kike se află în perioada de așteptare și încă nu știe când va fi lăsat să părăsească clinica.
"Mi-ar plăcea să știu când pot pleca, dar nimeni nu îmi poate oferi această informație. Vreau să le transmit un mesaj tutoror celor care sunt speriați din cauza epidemiei. Este o boală blândă și te poți vindeca foarte ușor. Nu am febră, nu strănut și nu am vreun discomfort general. Mă simt bine. Singurul lucru de care sufăr este o tuse seacă, pe care o am încă din prima zi a carantinei. Înainte era constantă, iar acum o am foarte rar."
https://i.eurosport.com/2020/02/26/2784847.jpg

Meciurile din Serie A, suspendate până în aprilie

Astăzi, de la ora 22:00, Valencia și Atalanta se vor întâlni în manșa retur din "optimile" Champions League, pe Mestalla. Accesul spectatorilor a fost interzis la această partidă, pentru a evita sporirea epidemiei de Covid-19. Duelul din Valencia nu a fost singurul din Champions League afectat de coronavirus, aceeași măsură fiind luată și la meciul dintre PSG și Borussia Dortmund.
Mai multe țări au luat măsuri de precauție în contextul epidemiei de coronavirus și au hotărât disputarea evenimentelor sportive fără spectatori, iar România nu face excepție de la această regulă. Recent, și oficialii La Liga au anunțat că partidele din primele 2 ligi spaniole se vor disputa fără spectatori, în timp ce italienii au luat o decizie mult mai dură în acest context. Comitetul Olimpic italian a decis suspendarea tuturor evenimentelor sportive din Italia din cauza coronavirusului, până în aprilie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Ultima zi din faza grupelor la Cupa Mondială. Azi aflăm tabloul complet al optimilor de finală
ACUM 21 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Lewandowski a dat cărțile pe față! Ce i-a spus lui Messi la finalul partidei Polonia - Argentina
ACUM O ORĂ