17 martie 2012. Un fotbalist de doar 24 de ani se prăbușea pe gazon în timpul partidei Spurs - Bolton. Medicii au intervenit imediat, iar Muamba a fost transportat de urgență la London Chest Hospital.
Mai mult de o oră, inima sa nu a repornit, în ciuda manevrelor de resuscitare. În cele din urmă, aproape incredibil, după 78 de minute cordul mijlocașului lui Bolton a început iar să bată.
Au urmat 30 de zile de spitalizare și, deși inițial medicii se temeau că Muamba nu va mai avea o activitate cerebrală normală, după ce a fost fără suflare peste o oră, mijlocașul s-a recuperat total.
Premier League
Manchester United îi caută partener de atac lui Cristiano Ronaldo și a găsit soluția la FC Barcelona
ACUM 11 MINUTE
https://i.eurosport.com/2012/03/20/822290.jpg
El a fost nevoit să își abandoneze cariera, riscurile fiind prea mari, dar a încercat să se implice cât mai mult în campanii caritabile. Așa face și acum, în perioada de pandemie generată de coronavirus, când încearcă să strângă fonduri pentru cadrele medicale care luptă neobosit cu virusul.
"Am fost mort pentru 78 de minute, dar medicii m-au salvat. Acum, e rândul nostru să îi salvăm pe ei. Când ești în spital, înțelegi de fapt cât de mult muncesc doctorii și asistentele pentru viețile pacienților. Acum au nevoie de ajutor mai mult ca niciodată. Sunt asistente care mor din cauza pandemiei de coronavirus și ne întrebăm ce face real Guvernul pentru ei. Îi aplaudăm, îi lăudăm că sunt eroi, dar cu siguranță că au nevoie și de ajutor financiar. Au nevoie de mai mulți bani, au nevoie să li se crească salariile", a spus Muamba, citat de Daily Mail.
Revenind la episodul din urmă cu 8 ani, fostul mijlocaș a precizat că nu avusese niciodată vreo problemă cardiacă și că toate testele efectuate au fost mereu în limite normale.
"Nu avusesem niciodată probleme cu inima. A fost o zi normală, apoi m-am prăbușit pur și simplu", și-a mai amintit fostul fotbalist al lui Bolton.
În prezent, Muamba are trei copii: pe lângă Joshua, care avea 3 ani în momentul infarctului, soția sa, Shauna, i-a mai dăruit alți doi băieți: Matthew (6 ani) și Gabriel (3 ani).
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Pochettino, două decizii super importante înainte de "finala" cu City. Ce a hotărât
ACUM O ORĂ
Premier League
După Super Ligă, fanii englezi pot avea un nou motiv de nemulțumire! Ce vrea să facă Premier League
ACUM O ORĂ