Întreruperea campionatelor de fotbal a creat o problema fără precedent pentru UEFA care a decis astăzi să amâne Euro pentru 2021 astfel încât ligile interne, dar și UEFA Champions League și Europa League, să se poată încheia în condiții normale.
Însă acest lucru nu rezolvă decât o problemă pentru calendarul competițional. Asta deoarece intervine cea mai mare problemă legată de pandemia de coronavirus: țările sunt afectate diferit, în momente diferite. Astfel, campionatele vor putea fi reluate în momente diferite ceea ce provoacă incertitudine legată de posibilitatea ca partidele din cupele europene să se dispute și, dacă se dispută, cum acest lucru oferă un avantaj anumitor echipe.

Întrebare fără răspuns pentru UEFA

Fotbal
Urnele pentru tragerea la sorți a grupelor Cupei României (azi, ora 12:00)
ACUM CÂTEVA SECUNDE
Italia, cea mai afectată țară din Europa din cauza coronavirusului ar putea să fie cea care trece prima peste pandemie și să joace din aprilie cu porțile închise. Însă în alte țări atunci ar putea să aibă loc momentul critic în lupta cu virusul.
Un exemplu: dacă Italia și Spania reușesc să încheie sezonul în luna iunie iar alte campionate abia în augsut, ce se va întâmpla atunci? În plus, există problema unor noi cazuri depistate printre jucători - dacă fotbalul reîncepe și un jucător este depistat pozitiv, colegii săi vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile, ceea ce va bloca din nou competiția.
https://i.eurosport.com/2020/03/17/2795482.png
Un alt detaliu extrem de important este legat de condiția fizică a jucătorilor. Dacă sezonul nu va putea fi reluat până în luna mai, vor fi aproape 2 luni în care jucătorii nu au avut vreun meci competițional. O asemenea pauză nu are loc pentru jucători nici măcar între sezoane și pentru ca aceștia să fie într-o formă fizică optimă ar fi necesar un program similar cu cel din presezon.
Iar acest lucru va crea probleme mai ales în ceea ce privește UEFA Champions League și Europa League deoarece vor fi echipe aflate în situații diferite din punct de vedere al pregătirii fizice iar acest lucru pune sub semn de întrebare în ceea ce privește corectitudinea competiției.
UEFA a anunțat că finala Champions League a fost reprogramată pentru 27 iunie. Ceea ce ar însemna ca data cea mai târzie la care se vor putea disputa ultimele 4 partide din optimile competiției este 27 mai, astfel încât în săptămânile următoare să se dispute sferturile și semifinalele.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga 2
Veste proastă pentru Dinamo! Nicolae Badea se retrage din programul DDB
ACUM 10 ORE
Premier League
Todd Boehly vrea să cumpere și un club din Portugalia! Care este planul noului patron de la Chelsea
ACUM 12 ORE