Celebrul antrenor italian consideră că oamenii trebuie să se concentreze numai asupra opririi pandemiei, ci nu pe reluarea campionatelor de fotbal. Ancelotti a dezvăluit că a discutat cu Jurgen Klopp despre pericolul la care au fost expus fotbaliștii și suporterii la ultimele meciuri disputate în cupele europene, din săptămâna 9-16 martie.
Într-un interviu oferit pentru Corriere dello Sport, Carlo Ancelotti a mărturisit că disputarea partidelor din urmă cu 2 săptămâni au reprezentat o acțiune criminală. Potrivit tehnicianului lui Everton, la aceeași concluzie a ajuns și Klopp, antrenorul rivalei din oraș. Liverpool a jucat împotriva lui Atletico Madrid pe 11 martie, deși cazurile confirmate de Covid-19 erau deja în creștere.
Mai multe meciuri din Champions League și Europa League, din săptămâna respectivă, s-au jucat cu porțile închise, însă nu a fost aplicată aceeași măsură și pe Anfield. Stadionul a fost arhiplin (52.000 de spectatori), iar aproximativ 3.000 de spanioli au făcut deplasarea în Anglia pentru a încuraja formația lui Diego Simeone. Duelul respectiv a crescut riscul de contaminare a populației Regatului Unit, ținând cont că Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa.
Liga Națiunilor UEFA
Tricolorii merg înainte! Mesajul transmis de Edi Iordănescu în vestiar, după victoria cu Bosnia
ACUM 7 ORE
https://i.eurosport.com/2020/03/14/2794386.jpg
În acest context, partida dintre Liverpool și Atletico a fost comparată în presa internațională cu meciul de la Milano, dintre Atalanta și Valencia, din aceeași fază a competiției. Meciul de pe San Siro s-a desfășurat fără restricții în tribune, într-una dintre cele mai afectate regiuni din Italia. Ca urmare a riscului uriaș generat, meciul din Italia a fost catalogat de primarul din Bergamo (n.r. - orașul din care provine Atalanta) drept o "bombă biologică".
"Am vorbit cu Klopp despre situația curentă. Faptul că s-au disputat acele meciuri (n.r. - 9-16 martie), în condițiile respective, i s-a părut un act criminal. Și eu sunt de aceeași părere.", a spus Ancelotti, pentru Corriere dello Sport.

Ancelotti: "Fotbalul nu se va relua în mai"

În privinţa fotbalului, Ancelotti nu are vreun dubiu: sezoanele în Europa trebuie reluate doar în momentul în care riscul de îmbolnăvire este "0". Cluburile au mari pierderi financiare din cauza coronavirus, însă prioritar în acest moment e un singur lucru, stoparea virusului.
"În acest moment, singura prioritate a tuturor trebuie să fie limitarea expunerii la virus. Orice altceva reprezintă chestiuni secundare. Când se reia campionatul, când se va termina, programul, obiectivele, credeţi-mă când vă spun că nu mă interesează absolut deloc. Sunt ultimele lucruri la care trebuie să ne gândim. Iniţial, s-a vorbit că vom reîncepe în mai, dar nu e vreo îndoială, acest lucru nu văd cum s-ar putea întâmpla.
Aud de micşorări de salarii peste tot, despre şomaj. Fiecare ia măsurile pentru a se proteja, în curând economia se va schimba la toate nivelurile. Drepturile TV vor costa mai puţin, fotbaliştii şi antrenorii vor câştiga mai puţin, biletele vor fi mai ieftine. Lumea va avea mai puţini bani, trebuie să ne aşteptăm la o perioadă de criză pentru că aceasta e inevitabilă.", a mai adăugat managerul italian.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Națiunilor UEFA
Prima reacție a lui Edi Iordănescu după retrogradarea în Liga C! "S-a reaprins speranța"
ACUM 7 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Stanciu și Pușcaș, optimiști după meciul cu Bosnia! Ce spun despre posibila plecare a lui Iordănescu
ACUM 7 ORE