După ce Messi a devenit cel mai important jucător din istoria Barcelonei, influența acestuia asupra deciziilor de la club a fost din ce în ce mai mare. Presa iberică a speculat mai mereu că atunci când Barcelona era în căutarea unui nou antrenor, părerea lui Messi cântărea foarte mult. La fel se întâmpla și atunci când lucrurile nu mergeau la echipă, iar demiterea unor tehnicieni de pe Camp Nou a fost pusă pe seama dorinței starului argentinian.
Andoni Zubizarreta și-a amint un episod din vremea când ocupa fucția de director sportiv al Barcelonei, iar antrenorul echipei era "Tata" Martino. Acesta nu era străin de influența lui Messi de la echipă și știa că în orice moment poate fi demis, dacă starul argentinian ar fi dorit acest lucru.
"Tata (Martino), când era la Barca, i-a spus lui Leo: Știu că dacă îl chemi pe președinte, mă dă afară, dar nu trebuie să-mi arăți asta în fiecare zi. Știu deja.", și-a amintit Zubizarreta într-o discuție cu jurnaliștii de la El Pais.
Liga
La Masia a produs o nouă generaţie fabuloasă! Coincidenţele dintre Barcelona lui Pep şi cea de acum
ACUM 14 ORE
Despre Messi, fostul director sportiv al Barcelonei a comentat că "nu a știut să arate imaginea unui jucător de echipă, adică de a fi un foarte bun coechipier, a avea un comportament bun la club pentru a fi un fotbalist ideal. Marea problemă este că el concurează împotriva lui."
De asemenea, Zubizarreta a vorbit și despre "telenovela" plăcării lui Messi de la Barcelona din urmă cu puțin timp: "Există jucători care reprezintă mult mai mult decât a fi un simplu jucător grozav, iar Leo este unul dintre aceștia. Pierderea lui ar fi trebuit să fie măsurată nu din perspectiva pierderii unui fotbalist genial, ci a pierderii pentru competiție, pentru copiii care îl au ca idol și vor să fie la fel de buni ca și el."
Liga Campionilor UEFA
Pochettino, două decizii super importante înainte de "finala" cu City. Ce a hotărât
ACUM 16 ORE
Fotbal
Messi, "responsabil" pentru deteriorarea relației Neymar-Mbappe? Ce au descoperit francezii
ACUM 19 ORE