Unul dintre cei mai mari mijlocaşi din istoria modernă a fotbalului, Andrea Pirlo a acceptat, în 2020, provocarea numită Juventus. "Arhitectul", aşa cum era poreclit pe vremea când impresiona pe teren, avea experienţă "0" la nivel de antrenorat, conducând pentru scurtă perioadă echipa a doua a lui Juve.
Mandatul său de nici un an pe banca bianconerilor s-a transformat într-un fiasco, torinezii pierzând primul titlu în Serie A după o pauză de aproape 10 ani de hegemonie. S-a vorbit mult despre incapacitatea lui Pirlo de a gestiona un vestiar plin de vedete, dar probabil că reculul ar fi venit indiferent s-ar fi aflat pe bancă. Dovadă că nici Allegri nu a avut rezultatele sperate de fani, deşi e clar că Juve joacă în acest moment un cu totul alt fotbal decât în epoca "Pirlo".
Cert e că, după mai bine de un an în care a stat departe de fotbal, italianul de 43 de ani e gata să revină în iarbă, ca antrenor. Celebrul Fabrizio Romano a anunţat că tehnicianul a ajuns la un acord cu Karagumruk, formaţie de primă ligă turcă.
Fotbal
Real Madrid se mai și refuză! Fotbalistul dorit pe Bernabeu a ales să semneze cu PSV Eindhoven
ACUM 37 MINUTE

Cine este Karagumruk, noua echipă a lui Pirlo

Deşi are o istorie de 96 de ani, Karagumruk nu spune foarte multe iubitorilor fotbalului. De înţeles, în contextul în care nu a câştigat vreodată vreun trofeu, iar experienţa la nivel de primă ligă e limitată. A evoluat pe prima scenă a fotbalului turc în perioada 1958-1963, pentru ca apoi să mai aibă prezenţe meteorice la cel mai înalt nivel: o promovare în 1983 şi încă una în 2020, menţinându-se de atunci în Super Liga turcă.
Roş-negrii din Istanbul au terminat ultimul sezon pe locul 8, iar oficialii clubului visează acum la cupele europene, deşi lotul în acest moment nu e unul care să le dea prea mari speranţe fanilor. Cel mai cunoscut jucător e fără îndoială Lucas Biglia, fostul mijlocaş la închidere de la Lazio sau Milan, care a strâns 58 de selecţii în naţionala Argentinei.
Ahmed Musa, fost la CSKA Moscova sau Leicester, a fost şi el adus anul trecut de turci, dar în rest echipa s-a bazat, cel puţin în sezonul recent încheiat, pe foarte mulţi jucători împrumutaţi.
Probabil că, odată cu venirea lui Pirlo, lucrurile se vor schimba, patronii clubului fiind decişi să aloce sume importante pentru transferuri, astfel încât Karagumruk să poată să emită pretenţii la primele locuri.
Premier League
Christian Eriksen s-a decis unde vrea să joace! Cu ce echipă a bătut palma
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Dan Petrescu a prefațat duelul cu Pyunik: "Fotbalul românesc e dezastru! Armenia a bătut România"
ACUM 2 ORE