Conform jurnaliștilor de la Mundo Deportivo, Juventus este interesată de transferul lui Alvaro Morata de la Atletico Madrid, asta după ce situația lui Suarez este în continuare incertă.

Alvaro Morata dorit de Juventus

Atacantul spaniol a înscris 27 de goluri în 93 de partide în cele 2 sezoane petrecute în tricoul "bianconerrilor". Morata a câștigat 2 titluri în Serie A și a ajuns cu Juventus până în finala Champions League din 2015, pierdută în fața Barcelonei cu 3-1. Noul antrenor al piemontezilor, Andrea Pirlo, a plecat de la Juventus în 2015, astfel că a fost coechipier cu Morata în sezonul 2014-2015.
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
ACUM 19 ORE
https://i.eurosport.com/2019/02/19/2527030.jpg
Calitățile spaniolului îi sunt cunoscute lui Pirlo și de aici intenția italianului de a-l avea în echipă, doar că Morata este sub contract cu Atletico Madrid până în 2023, ceea ce îngreunează posibilitatea unui transfer.
După plecarea de la Juventus în 2016, Morata s-a reîntors la Real Madrid, dar nu a stat pre mult pe Santiago Bernabeu fiind vândut la Chelsea în vara lui 2017. După un an și jumătate pe Stamford Bridge, spaniolul a fost împrumutat la Atletico Madrid, iar în luna iulie a acestui an a semnat un contract pe 3 sezoane cu echipa lui Diego Simenone.
https://i.eurosport.com/2020/08/25/2871965.jpg

Transferul lui Suarez la Juventus nu mai este atât de sigur

După ce Suarez a fost anunțat de Ronald Koeman că nu intră în planurile sale la Barcelona s-au vehiculat mai multe destinații pentru atacantul uruguayan. Cea mai probabilă era Juventus, mai ales că clubul italian și jucătorul s-au înțeles, rămânând doar ca Suarez să își încheie socotelile cu Barcelona.
Doar că acest lucru nu este chiar atât de ușor de realizat. Barcelona vrea să renunțe la Suarez, dar acesta mai are un an de contract și nu este dispus să-și rezilieze contractul fără a primi compensații financiare.
În plus, Suarez este un jucător extracomunitar, iar Juventus are deja în lot numărul maxim admis de astfel de jucători. Această problemă s-ar putea rezolva ușor, căci soția lui Suarez are origini italiene, iar uruguayanul ar putea obține un pașaport italian, dar procedurile birocratice nu sunt tocmai simple și ar putea dura o lună de zile.
Mai mult, după anunțul lui Messi de a continua la Barcelona, situația la clubul catalan este într-o continuă schimbare. Este binecunoscută relația foarte apropiată dintre Messi și Suarez, iar dacă uruguayanul și clubul nu vor ajunge la un consens pentru rezilierea contractului nu este exclus ca acesta să rămână pe Camp Nou. Chiar dacă Ronald Koeman l-a anunțat că nu se bazează pe el, Suarez a declarat că ar accepta și statutul de rezervă, deci lucrurile sunt departe de a fi soluționate.
Pirlo își dorește cât mai repede un atacant la pregătire, iar tergiversarea situației lui Suarez îi poate face pe torinezi să renunțe în cele din urmă. În cazul în care transferul lui Suarez va eșua, atunci Juventus trebuie să intre pe o altă pistă, iar varianta Morata ar fi cea apropiată de ceea ce vrea Pirlo. Dacă nici spaniolul nu va putea fi luat de la Atletico, atunci Edin Dzeko ar fi următoarea țintă, conform presei italiene.
Cupa Mondială FIFA
Olanda – SUA, duelul care deschide optimile Cupei Mondiale din Qatar! Cine se califică în sferturi?
IERI LA 10:33
Cupa Mondială FIFA
Final de infarct în grupa E! Japonia și Spania s-au calificat în optimi! Germania e OUT
01/12/2022 LA 20:53