Andrei Chindriș a făcut pasul spre fotbalul mare în vara trecută, ajungând în campionatul Portugaliei, la Santa Clara. Fundașul central de 22 de ani care s-a remarcat la FC Botoșani nu s-a adaptat foarte bine rigorilor fotbalului lusitan și nu a prins niciun minut în campionat până acum.
Românul a fost însă integralist marți seara în partida cu FC Porto, din Cupa Ligii, iar în minutul 17 a deschis scorul, reluând din întoarcere în poartă în urma unei faze fixe.
Fotbal
Rezumatul partidei West Ham-Brighton! Maupay a adus un punct "pescărușilor", cu o execuție de geniu
ACUM 4 ORE
Golul marcat de român a contat foarte mult la final, Santa Clara obținând o victorie mare, scor 3-1. Cupa Ligii din Portugalia are un format cu grupe, iar victoria contra lui Porto a urcat-o pe prima poziție pe Santa Clara, care are 4 puncte după 2 meciuri disputate. Locul 1 din fiecarea grupă asigură calificarea în semifinale. Porto are însă un meci mai puțin, urmând a juca împotriva celor de la Rio Ave în luna decembrie, iar un succes la scor ar face ca multipla campioană a Portugaliei să depășească echipa lui Chindriș și să se califice în careul de ași.
Citește și:

Andrei Chindriș i-a dezamăgit pe cei de la Botoșani

Transferul lui Chindriș în Portugalia nu a fost primit cu mare entuziasm de conducerea celor de la FC Botoșani. Valeriu Iftime a lăsat să se înțeleagă că se aștepta să primească mai mulți bani în schimbul fundașului, despre care a spus că a avut de mai multe ori oferte mai bune pentru club, dar a preferat să rămână la Botoșani.
"E un transfer destul de alambicat. El e mai mult al meu decât al lui Santa Clara, e 70% al meu. Dacă nu-l vinde într-un an, am pierdut tot, sau ceva de genul. N-aș putea să vă spun exact. Transferul e făcut cu niște condiții pe care le-am semnat cu ochii închiși, ca un primar de comună săracă", a spus Iftime, citat de sport.ro.
Conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, FC Botoșani a încasat numai 200.000 de € în schimbul lui Chindriș, deși cota sa de piață se situează la 1,2 milioane de €.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Rezumatul partidei Watford-Chelsea din etapa cu numărul 14 din Premier League
ACUM 4 ORE
Fotbal
Rezumatul derby-ului Everton - Liverpool, câștigat fără drept de apel de "cormorani"
ACUM 5 ORE