Documentarul "Anelka: neînțeles" apărut ieri pe Netflix a scos la iveală multe necunoscute din perioada în care francezul a jucat la Real Madrid, echipă care l-a trasferat de la Arsenal în 1999 pentru suma de 25 de milioane de €.
https://i.eurosport.com/2020/03/21/2796993.jpg

Anelka: "A fost un coșmar"

Ligue 1
"El ar trebui să fie liderul! E de neînlocuit!" Verdictul lui Anelka despre rivalitatea de la PSG
28/09/2021 LA 07:11
Sportivul a povestit problemele pe care le-a avut cu adaptarea la noua echipă încă din prima zi de antrenament: "După conferința de presă, m-am dus în vestiar. Am ajuns acolo și m-am așezat, dar un jucător a venit la mine și mi-a spus: 'Acesta este locul meu'. Mi-am cerut scuze și m-am așezat pe un alt loc, dar un alt jucător a apărut spunând: 'Acesta este locul meu.' S-a întâmplat poate de 20 de ori.''
''M-am întrebat atunci în sinea mea: Ce caut aici? Este un loc foarte ostil. Ceea ce am trăit în acea zi a fost doar începutul coșmarului.", a adăugat fostul atacant.
Dar acestea nu au fost singurele probleme pentru Anelka. Francezul, care nu a reușit să înscrie nici un gol în primele sale cinci luni la La Liga, a explicat presiunea la care a fost supus: "Era atâta presiune ... eram în presă în fiecare zi. Nu puteam avea o viață privată . Nu puteam face nimic. Aveam 20 de ani și nu puteam merge pe stradă. Tot ce făceam, tot ceea ce cumpăram apărea în ziare a doua zi".
https://i.eurosport.com/2020/04/12/2805869.jpg

Anelka: "Am ajutat Realul să câștige al 8-lea trofeu de Champions League"

Când lucrurile păreau că intră pe făgașul normal, iar Anelka a început să marcheze, înscriind chiar un gol în "El Clasico" contra Barcelonei, au apărut din nou problemele, iar atacantul a fost ținut mai mult pe banca de rezerve.
Neînțelegând ce se întâmplă, Anelka a refuzat să se mai antreneze, iar pentru acest lucru a fost sancționat de club. Întoarcerea la antrenamente a fost foarte dificilă, pentru că, spune Anelka: "Jucătorii erau împotriva mea."
"Am ajutat Madridul să câștige al optulea titlu de Champions League. Sunt mândru de asta. Nu am făcut mare lucru. Am făcut foarte puțin la Real Madrid. Mi-ar fi plăcut să fac mult mai multe, dar nu am avut șansa. Dacă vrei să joci pentru Real Madrid, trebuie să faci sacrificii, dar eram prea tânăr ca să înțeleg. Sunt lucruri pe care nu ar fi trebuit să le spun sau să le fac. Poate a fost prea devreme în cariera mea să ajung la Real Madrid", a mărturisit fostul internațional francez.
Nikolas Anelka a petrecut un singur sezon pe Santiago Bernabeu, jucând 33 de meciuri în toate competițiile și reușind 7 goluri și 6 assist-uri.
Ulterior, francezul s-a întors la PSG, clubul care l-a format, iar apoi a jucat la alte echipe mari precum Liverpool, Manchester City, Chelsea sau Juventus, dar niciunde nu și-a găsit locul.
Anelka și-a încheiat cariera în India, la Mumbai City în 2016, dar a rămas în memoria iubitorilor de fotbal ca un jucător extrem de talentat care nu a oferit atât cât ar fi putut acestui sport.
Fotbal
Un fost superstar al fotbalului, scrisoare deschisă pentru Mbappe: "Trebuie să pleci de la PSG"
05/07/2021 LA 10:52
Fotbal
"Mbappe e noul Pele!" Arsene Wenger, convins că starul lui PSG va câștiga Balonul de Aur
ACUM 13 ORE