Anghel Iordănescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. A fost unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a dat fotbalul românesc vreodată, dar și unul dintre cei mai de succes antrenori. Momentul său de glorie ca jucător a fost în 1986, când Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni, învingând-o pe Barcelona în finala de la Sevilla, la penalty-uri.
La vremea respectivă, Iorndănescu o cam încheiase cu cariera de jucător și era antrenorul secund al lui Emerich Jenei la Steaua. Deși avea 36 de ani, Iorndănescu a fost inclus pe foaia de joc la marea finală, pentru că Tudorel Stoica era suspendat. Jenei nu a ezitat chiar să-l folosească pe Iordănescu, trimițându-l pe teren în minutul 72, în locul regretatului Lucian Bălan.
Citește și:
Liga Campionilor UEFA
Lucescu, performanță uriașă! Dinamo Kiev, la un pas de grupele UCL! Tabloul complet al play-off-ului
ACUM 2 ORE

Anghel Iordănescu a dezvăluit că a fost remarcat de Cruyff în finala de la Sevilla

Prestația plină de maturitate a lui Iordănescu a impresionat atunci, iar printre oamenii care l-au remarcat s-a numărat legendarul Johan Cruyff. Olandezul era antrenor la Ajax la acea vreme și a fost prezent la finala Cupei Campionilor, iar ulterior s-a interesat cine e Iordănescu și chiar i-a făcut o ofertă să meargă la clubul din Amsterdam.
"După acel meci (n.n. finala de la Sevilla), am avut o ofertă. Mă lăsasem de doi ani de zile, iar marele Cruyff a întrebat cine este acest antrenor, cine este acest jucător. La vremea respectivă, el era antrenor la Ajax. A fost la acea finală de Cupa Campionilor și a remarcat evoluția mea", a spus Iordănescu pentru Pro Sport.
Oferta lui Cruyff venise însă prea târziu. Iordănescu era hotărât să agțe ghetele în cui și să se axeze pe cariera de antrenor. De altfel, după meciul de la Sevilla s-a retras definitiv și în octombrie 1986 a devenit principal la Steaua, unde a rămas până în 1990. A plecat apoi în Cipru, la Anorthosis Famagusta, iar în 1992 a revenit la clubul vieții sale. După doar un sezon a preluat naționala României pentru prima dată și a dus-o către cea mai mare performanță obținută vreodată, sferturile de finală la Mondialul din 1994.
Premier League
Timo Werner, mesaj emoționant după despărțirea de Chelsea! Marea dorință a germanului
ACUM 4 ORE
Romanian Liga 2
Steaua, doar un egal cu Metaloglobus! Suporterii, mesaj împotriva conducerii
ACUM 4 ORE