FCSB a dat o nouă lovitură pe piața transferurilor prin vânzarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Vicecampioana României va încasa în jur de 5,5 milioane de € în schimbul mijlocașului, o sumă semnificativă ținând cont de faptul că fotbalistul nu a impresionat decât rareori în cariera sa de până acum.
Rugat să comenteze mutarea lui Moruțan în Turcia, Anghel Iordănescu a avut o reacție extrem de realistă, subliniind că în ultima vreme echipele din fotbalul românesc au vândut doar mari talente, nu fotbaliști care și-au confirmat deja valoarea.
"Cert este că, în ultima perioadă, nici echipa națională, nici echipele de club, exceptând, oarecum, CFR Cluj, nu au mai făcut performanță și, cu toate astea, reușim să vindem jucători. Până la urmă, vindem la scor (n.r. la prețuri mari).
Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan a dezvăluit unde vrea să joace în sezonul viitor
21/05/2022 LA 07:46
Vindem talente, dar jucători care nu au confirmat. Îi vindem în speranța că vor confirma acolo, că se vor schimba în primul rând că-și vor schimba mentalitatea, pentru că aici este marea problemă a jucătorilor noștri", a declarat Anghel Iordănescu, citat de Digisport.ro.

Moruțan, prezentat ca un star la Galatasaray

Transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray a fost oficializat astăzi, după ce fotbalistul român a trecut cu bine peste vizita medicală. Moruțan a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă și a oferit câteva declarații pentru presa turcă, încercând să le intre la inimă vulcanicilor fani ai grupării "CimBom"
"Mulțumesc frumos pentru primire. Sunt foarte fericit că am semnat cu cel mai mare club al Turciei. Știu ce jucători mari au jucat pentru Galatasaray. Știu ce am de făcut și îmi doresc să fiu la un novel foarte ridicat aici. Sper ca suporterii să mă primească foarte bine și sper să nu-i dezamăgesc.", a spus Moruțan.
FCSB va încasa în jur de 5,5 milioane de € în schimbul lui Moruțan, care va avea un salariu stagiunoal de 900.000 de €. De asemenea, FCSB păstrează 10% din drepturile federative ale jucătorului, astfel că un viitot transfer ar putea reprezenta o nouă sumă importantă pentru vicecampioana României.
Romanian Liga I
Turcii anunță că Moruțan este aproape de revenirea la FCSB! De ce mutarea este, însă, improbabilă
19/05/2022 LA 07:48
Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan nu știe de ce nu joacă la Galatasaray: "Niciodată nu m-am oprit din muncă!"
14/05/2022 LA 18:58