Dacă presa engleză s-a concentrat mai mult asupra fanilor care au decis să huiduie momentul în care cele două echipe au îngenuncheat pentru a-și arăta sprijinul față de mișcarea #BlackLivesMatter, scoțienii au vorbit despre gestul lui Stanciu, care a refuzat să se supună majorității. Totul în contextul scandalului cu iz rasist de la Rangers - Slavia Praga, când coechipierul românului, Kudela, a fost suspendat 10 etape și ratează Euro 2020.
"Românul Nicolae Stanciu a ales să nu îngenuncheze înainte de meciul Anglia - România, desfășurat pe stadionul Riverside, din Middlesbrough. După partidă, s-a aflat motivul pentru care mijlocașul a apelat la acest gest: și-a arătat astfel suportul față de coechipierul de la Slavia Praga Ondrej Kudela, care a fost suspendat 10 partide după duelul de pe Ibrox, din Europa League. El l-a abuzat verbal pe Glen Kamara, de la Rangers", notează rangers.vitalfootball.co.uk, care mai punctează: "Se pare că Stanciu și-a dorit să călărească doi cai deodată. La final a vorbit și despre modul "corect" de a combate rasismul și de a se ridica împotriva acestuia. A fost asta sau presupusa nedreptate îndreptată spre colegul său? Nu pot fi ambele în același timp".
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
ACUM 14 MINUTE

Stanciu a explicat de ce nu a îngenuncheat în Anglia - România 1-0

Stanciu a refuzat să îngenuncheze la început, în semn de susținere a mișcării #BlackLivesMatter. Decizia lui a fost legată de ceea ce a pățit Slavia Praga în această primăvară, în Europa League, așa cum am anticipat aici.
Echipa din Cehia a procedat la fel cu Arsenal, iar acest lucru a avut legătură cu modul în care UEFA a gestionat situația lui Ondrej Kudela, care a fost acuzat de Glen Kamara, fotbalistul lui Rangers (formație pe care o eliminase anterior), că i-ar fi adresat cuvinte cu caracter rasist. UEFA l-a suspendat pe jucătorul cehilor: inițial provizoriu şi nu a putut juca în turul dublei cu "tunarii". Apoi, forul continental a dat verdictul final: 10 partide de suspendare din cupele europene. Ca atare, Stanciu a rămas fidel hotărârii clubului și a refuzat să îngeuncheze în confruntarea cu Anglia.
"Am făcut același lucruri cu echipa mea, cu Slavia, când am jucat cu Arsenal. Am decis să fac acest lucru pentru colegul meu, pentru că a fost suspendat 10 etape fără nicio probă. Doar că un coleg a zis că ar fi spus acel cuvânt. Așa că am decis să nu mă pun în genunchi. Nu cred că asta e soluția", a explicat Stanciu.
Fotbal
Rezumatul partidei Brentford - Man United, câștigată de "diavoli" cu 3-1
ACUM 40 MINUTE
Fotbal
Tottenham s-a impus la Leicester cu două goluri marcate în prelungiri! Rezumatul partidei
ACUM 44 MINUTE