Federația spaniolă l-a inclus în lista preliminară a jucătorilor convocați pentru Cupa Mondială U17 din Brazilia, care va avea loc în octombrie.
Fati, care s-a născut în Guinea-Bissau în 2002 și a emigrat în Spania la vârsta de șase ani alături de familia sa, a devenit al doilea cel mai tânăr fotbalist din istorie care a jucat pentru Barcelona când a debutat ca rezervă în a doua etapă din La Liga, la doar 16 ani și 298 de zile. Fati ar fi putut juca și pentru Guinea-Bissau sau Portugalia.
Managerul Spaniei, Roberto Moreno, a recunoscut pentru prima oară săptămâna trecută că federația spaniolă încearcă să obțină un pașaport pentru Fati. Procesul, care a durat peste trei luni, a fost susținut de Barcelona și de Consiliul Suprem al Sportului din Spania.
Liga
Xavi se răscoală: "E o nebunie ce facem!". Barcelona, obligată să joace, deși are 16 absenți
01/01/2022 LA 20:01

Cum a ajuns Fati în Spania

Tatăl lui Fati, Bori, și-a lăsat familia în țara natală și a călătorit în Portugalia pentru a-și găsi un loc de muncă la începutul lui 2002. El s-a mutat ulterior în Spania, în satul Marinaleda, localizat la 101 km distanță de Sevilla. Primarul din Marinaleda, Juan Manuel Sanchez Gordillo, l-a ajutat pe Bori să își găsească loc de muncă și să își aducă familia în Spania.
Ansu a început fotbalul la echipa locală și a fost ulterior transferat de Sevilla, unde juca fratele lui Braima. Ansu a mers apoi la Barcelona, tot alături de fratele său.
Ulterior Ansu Fati a devenit cel mai tânăr fotbalist care a debutat pentru Barcelona în ultimii 80 de ani. În următoarea săptămână, Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Barcelonei, când a intrat pe teren împotriva Osasunei și a marcat doar șase minute mai târziu.
Premier League
Alex Sandro se transferă în Premier League pentru a lupta la titlu. Preț de "dumping" pentru fundaș
30/12/2021 LA 17:45
Liga
Barcelona - Elche 3-2. Recorduri pentru Ferran Jutgla și Gavi, după un meci incredibil
18/12/2021 LA 19:20