Articol scris de Alex Masgras
Gianluigi Donnarumma, portarul în vârstă de numai 22 de ani, a fost numit cel mai bun jucător de la Campionatul European din această vară după ce a reușit să câștige trofeul alături de Squadra Azzura. Donnarumma a fost important pentru italieni atât în primele meciuri ale turneului, când nu a primit vreun gol, dar și în semifinale și finală, când a fost decisiv la loviturile de departajare.
După ce contractul cu AC Milan s-a încheiat la finalul sezonului trecut, Donnarumma a acceptat oferta celor de la PSG cu care va semna zilele următoare, iar din acest sezon se va lupta pentru un loc de titular în echipa pariziană cu Keylor Navas.
Serie A
Ionuț Radu, printre cei mai buni tineri portari din Europa! Cifrele impresionante ale românului
20/10/2022 LA 11:11
Antonio Cassano, fostul jucător italian care a trecut pe la AS Roma, Real Madrid sau AC Milan, este nemulțumit de decizia tânărului portar de a se duce în Franța. "De ce, dacă e cel mai bun portar din lume, nu sunt interesate Barcelona, Real Madrid sau Bayern Munchen de el? Neuer are 36 de ani, dacă ești cel mai bun din lume, îi ei locul. La fel și cu Ter Stegen și Courtois. În schimb, se duce la PSG", a declarat Cassano pentru canalul de Twitch Bobo TV.

Dino Zoff: "Donnarumma poate deveni numărul 1 în lume"

Fostul mare portar al Italiei, legendarul Dino Zoff, a fost încântat de prestația lui Donnarumma de la EURO 2020. Fostul campion mondial și european este convins că portarul de 22 de ani are toate șansele să devină portarul numărul 1 al lumii: "A fost excelent și reactiv la cele acele două penalty-uri, la fel ca în semifinală. Și a dat mereu siguranță, a fost sigur, rece. Gigio are calități indiscutabile.
E atletic, are reflexe extraordinare, în plus are această statură de uriaș. Dacă poate deveni numărul 1 în lume? Are, cu siguranță, calitățile pentru asta. Să așteptăm atunci, să-l urmărim, să vedem ce poate deveni. Totul va depinde de el", a declarat Dino Zoff după finala câștigată de Italia în fața Angliei la loviturile de departajare.
Ligue 1
PSG a câștigat și pe terenul lui Lyon! Messi a adus a 7-a victorie a echipei lui Galtier în Ligue 1
18/09/2022 LA 20:47
Ligue 1
Lot stelar pentru Galtier la PSG! Cum arată 2 echipe de start impresionante pe care le poate alinia
26/07/2022 LA 16:09