Antonio Conte a ajuns în toamna anului trecut la Tottenham, cu obiectivul imediat de a redresa echipa care începuse slab sezonul sub conducerea lui Nuno Espirito Santo. Italianul a cerut anumite garanții că echipa va fi întărită în iarnă și a primit promisiuni în acest sens.
Oficialii nu au depus însă mari eforturi pentru aducerea jucătorilor ceruți. Kulusevski și Romero au fost singurele întăriri notabile în ianuarie, iar asta l-a scos din sărite pe Conte, care a criticat în dese rânduri politica clubului. Chiar și fără transferuri de răsunet, Conte a reușit să ducă echipa în Champions League, dar zvonurile despre intenția sa de a pleca s-au intensificat în ultima perioadă.
Șefii lui Tottenham și-au dat seama că italianul este o garanție a succesului și sunt gata să-i facă toate poftele pentru a continua la echipă. Conform The Telegrapf, Fabio Paratici, directorul sportiv al clubului, va avea o discuție cu Antonio Conte în această săptămână și îl va asigura pe acesta că urmează investiții serioase.
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
ACUM O ORĂ
Citește și:

Tottenham pregătește o campanie de achiziții răsunătoare, pentru a-l convinge pe Conte să rămână

Conform sursei citate, Tottenham este gata să efectueze cel puțin 6 transferuri în vară, iar pe listă se află nume importante. Alessandro Bastoni, Gleison Bremer, Djed Spence, Christian Eriksen, James Ward-Prowse, Kalvin Phillips sau Gabriel Jesus sunt printre țintele londonezilor.
Bastoni a fost printre preferații lui Conte la Inter, dar gruparea de pe Meazza va renunța cu greu la fundașul de 23 de ani, care mai are contract până în 2024. O variantă mai accesibilă pentru întărirea defensivei este Gleison Bremer, brazilianul care a impresionat în acest an la Torino și care vrea să facă pasul către un club mai mare.
Nu doar centrul defensivei are nevoie de întăriri la Spurs, ci și flancul drept. Djed Spence este văzut o variantă ideală, jucătorul de numai 21 de ani având un sezon excelent la Nottingham Forest, cu care este aproape de revenirea în Premier League.
Christian Eriksen, James Ward-Prowse și Kalvin Philips sunt fotbaliști de care londonezii s-au intersat deja și e posibil ca măcar unul dintre ei să ajungă pe Tottenham Stadium în vară. Gabriel Jesus va pleca în mod cert de la City, iar Tottenham este gata să-l deturneze din drumul către Arsenal, cu care presa engleză scrisese că s-a înțeles deja. Astfel, un asemenea transfer ar reprezenta o lovitură și pentru marea rivală, după cea aplicată prin clasarea pe locul 4 în Premier League.
Așadar, Antonio Conte are toate motivele să continue la Tottenham. Echipa va fi în Champions League în sezonul următor, iar investițiile promise creează premisele ca londonezii să aspire chiar la mai mult în noul sezon din Premier League. Rămâne însă de văzut dacă decizia italianului de a pleca nu a fost luată deja.
Romanian Liga I
Reacție vehementă despre posibilitatea transferului lui Dorin Rotariu la FCSB: "Exclus!"
ACUM 2 ORE
Serie A
Ibrahimovic nu are de gând să se retragă! Suedezul e gata să accepte un salariu infim la Milan
ACUM 2 ORE