Stagiunea curentă din Spania a fost întreruptă la începutul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, după 27 de etape disputate. În ultima vreme s-a discutat intens despre momentul în care vor reîncepe meciurile din La Liga, însă starea de urgență și numărul mare de cazuri confirmate (256.855) și decese (26.070) înregistrate de teritoriul Spaniei au făcut imposibilă stabilirea unei date.
În prezent, se pare că situația din Spania s-a îmbunătățit, iar restricțiile urmează să fie anulate în scurt timp. În aceste condiții, oamenii implicați în fotbal se pot gândi acum cu încredere la revenirea sezonului. Printre aceștia se numără și Javier Aguirre, tehnicianul lui Leganes, echipă aflată pe penultimul loc în La Liga.
Într-un interviu oferit recent pentru Marca Claro, Aguirre a dezvăluit că La Liga va reveni pe 20 iunie, iar echipele vor juca câte 2 meciuri pe săptămână. În acest fel, cele 11 etape rămase vor putea fi disputate până la data 26 iulie:
Fotbal
Răzvan Burleanu a explicat motivele pentru care Edi Iordănescu a fost numit selecționerul României
ACUM O ORĂ
La Liga se va relua pe 20 iunie, am primit confirmarea oficială. Vom încheia campionatul în 5 săptămâni, pe 26 iulie. Meciurile din cele 11 etape rămase se vor disputa în zilele de miercuri, joi, sâmbătă și duminică. Sunt fericit că am primit această veste, acum putem realiza programul de antrenament. Vom reveni la bază de mâine, dacă trecem cu bine de testele pentru coronavirus. | Javier Aguirre, tehnicianul lui Leganes

Cum se vor antrena jucătorii din Spania

Jucătorii cluburilor din La Liga au revenit la bazele de antrenament în cursul acestei săptămâni, pentru a efectua testele pentru coronavirus.
Testarea jucătorilor și a staff-ului reprezintă primul pas în procesul revenirii cluburilor la antrenamente. În momentul în care rezultatele vor demonstra că aceștia nu sunt infectați, sesiunile de pregătire vor putea începe, însă într-un regim special. La început, jucătorii se vor antrena în grupuri mici, urmând ca după un anumit timp să revină la antrenamentele obișnuite, alături de întreaga echipă.
În același timp, fotbaliștii vor fi nevoiți să respecte distanțarea socială, să petreacă la domiciliu cât mai mult timp și să mențină regulile de igienă (spălat pe mâini, purtarea măștilor și a mănușilor) în următoarea perioadă.
Cu 11 etape rămase până la finalul sezonului, Barcelona este lider în La Liga, cu un avans de 2 puncte față de rivala Real Madrid, aflată pe locul secund.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Edi Iordănescu, primele reacții din postura de selecționer: "Am fost susținut de americani"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Final de sezon pentru Ianis Hagi! Mijlocașul, operat la ligamentele încrucișate
ACUM 2 ORE