Cagliari părea condamnată să meargă în Serie B, dar în ultima săptămână a reușit trei victorii uriașe, cu Parma, Udinese și Roma. 9 puncte din 9 și, în contextul în care adversarele din subsol au pierdut aproape pe linie, sarzii părăsesc după foarte mult timp pozițiile retrogradante. Ei se află acum pe 17, prima sub linie fiind Beneveneto, care are 3 înfrângeri și două egaluri în ultimele 5 partide. Totuși, diferența dintre cele două formații e făcută doar de golaveraj, ambele adunând 31 de puncte (ca și Torino, formația de pe 16, care are însă două partide mai puțin disputate).
Partida de azi a fost una excepțională pentru Răzvan Marin, care a reușit un gol superb și o pasă de gol, spre mulțumirea tehnicianului Leonardo Semplici, care și-a lăudat elevii pentru mentalitatea de câștigători demonstrată în ultimele partide.
"A fost performanța de care aveam nevoie. Ne-am dorit multă această serie. Nouă puncte din trei jocuri schimbă fundamental situația noastră și acum suntem deasupra liniei. Bineînțeles că ne uităm și la celelalte rezultate și ne motivăm și din ceea ce se întâmplă departe de noi. Am fi putut îndrăzni mai mult azi, dar este în regulă, am câștigat. Băieții au găsit mentalitatea potrivită pentru care vrea să iasă din această situație", și-a început discursul Semplici, la Sky Italia.
Serie A
Marin a câștigat duelul cu Drăgușin din Serie A! Mijlocașul lui Cagliari a contribuit la primul gol
06/01/2022 LA 13:54

Secretul lui Cagliari și al lui Răzvan Marin

De la finalul lui februarie pe banca lui Cagliari, Leonardo Semplici a reușit să facă minuni, puțini crezând că sarzii se mai pot salva de la retrogradare. Întrebat care e secretul revirimentului, tehnicianul a pus rezultatele pe seama faptului că elevii săi au învățat să aibă încredere în propriile forțe.
"Această echipă are calitate. Doar citind numele îți dai seama, dar până acum nu au arătat-o. Când ai reușit să repari aspectul mental și băieții au venit cu atributele lor, totul s-a schimbat. O astfel de echipă ar fi trebuit să facă un alt tip de campionat totuși, dar acum băieții știu că nu trebuie să le fie frică de nimeni. Respectem pe toată lumea, dar nu avem frică. Acum că ne-am întors în cursa pentru salvare, dar nu am reușit încă nimic. Avem nevoie de smerenie", a mai spus tehnicianul.
Championship
"O mare dezamăgire!" Dezvăluirea unui jurnalist englez: ce planuri are Reading cu George Pușcaș
06/01/2022 LA 10:41
Serie A
Răzvan Marin este dorit insistent de un alt club din Serie A, care a fost cumpărat de un miliardar
05/01/2022 LA 05:46