Glasgow Rangers – Slavia Praga s-a încheiat 0-2, joi seara, în manșa a doua a optimilor de finală ale Europa League, cu Nicușor Stanciu marcator al unuia din cele mai frumoase goluri ale serii și cu Ianis Hagi doar rezervă. Cehii au mers mai departe în sferturile competiţiei, dar "lupta" nu s-a terminat odată cu fluierul final.
În tunelul ce duce la vestiare, Ondrej Kudela ar fi fost bătut crunt de Glen Kamara, aşa cum a dezvăluit presa cehă şi, mai apoi, chiar clubul din Praga. Scoţienii susţine că jucătorul lor a fost iniţial victima, după ce ar fi fost abuzat de fundaşul oaspeţilor, în timpul meciului. Concret, Kudela i-ar fi adresat cuvinte rasiste. Pe filmarea TV se vede cum apărătorul Slaviei îşi acoperă gura înainte de a-i şopti ceva la ureche adversarului.
Scandalul a luat proporţii uriaşe, poliţia escortându-i pe cehi la hotel şi chiar ambasada a fost contactată de reprezentanţii Slaviei. Ondrej Kudela susţine că nu i-a adresat lui Kamara vreun cuvânt rasist şi spune că a folosit un limbaj trivial, dar doar pentru a-i reproşa un fault.
UEFA Europa Conference League
Dică, după eșecul din CL: "E clar că aveam o șansă în plus cu jucătorii pe care i-am lăsat acasă"
ACUM 12 MINUTE
"După un fault brutal, i-am zis jucătorului lui Rangers: "Eşti un nenorocit". Am spus-o la nervi, în emoţia meciului, dar nu am folosit vreun cuvânt care să aibă caracter rasist. Neg vehement această variantă", a spus Kudela în comunicatul dat publicităţii de Slavia Praga şi preluat de glasgowtimes.co.uk.

Slavia Praga dezminte categoric acuzaţiile lui Rangers

Clubul din Praga a ţinut şi el să dezmintă categoric mesajul rasist, care nu are nicio legătură cu valorile promovate de club.
"Slavia respinge cu tărie acuzele dezgustătoare potrivit cărora unul dintre căpitanii echipei, Ondrej Kudela ar fi avut un comportament rasist. Culorile albe ale clubului nostru înseamnă puritatea ideii de sport şi fair-play absolut. Rivalii nu ne sunt duşmani, avem mereu respect pentru ei", se arată în comunicatul Slaviei Praga.
Slavia Praga mai precizează că fotbaliştii ei au fost extrem de nervoşi pe final, în urma faulturilor repetate făcute de Rangers. Portarul Kolar a avut nevoie de 10 puncte de sutură după ce a fost faultat brutal în careu de Roofe, care a fost şi eliminat.
Slavia Praga şi Nicolae Stanciu îşi vor afla astăzi, la tragerea la sorţi de la Nyon, adversarii din sferturile de finală ale Europa League. Eurosport.ro transmite în direct tragerea (ora 14:00), ca şi pe cea pentru sferturile Champions League (o oră mai devreme, la 13:00).
UEFA Europa Conference League
Duckadam, cea mai dură reacție după Silkeborg - FCSB 5-0: "Steaua NU MAI EXISTĂ"
ACUM 28 MINUTE
UEFA Europa Conference League
FCSB, minim istoric în Europa! Și-a egalat un record negativ și e cea mai slabă echipă din CL
ACUM O ORĂ