Prin intermediul proiectului "Doar Dinamo București", fanii din PCH și toți cei care susțin echipa au reușit să strângă donații pentru a putea achita datoriile și pentru a salva clubul.
Apoi, ADPD, cealaltă asociație care susține financiar echipa, a anunțat că este dispusă să cumpere întreg pachetul majoritar al acțiunilor de la Dinamo. În prezent, asociația din care face parte și Cornel Dinu a adunat suma de 45.000 de euro, care va fi virată în conturile clubului.
Aseară, Ionuț Negoiță a oferit ultimele informații referitoare la datoriile efective pe care noii investitori de la Dinamo vor fi nevoiți să le achite în următoarea perioadă. Potrivit acestuia, suma se ridică la maximum 700.000 de euro, însă va putea fi eșalonată.
Fotbal
"Ar fi trebuit să pupe terenul pe care am pășit!". Declarația surprinzătoare a lui Materazzi
20/04/2020 LA 05:09
"E practic o eşalonare făcută către ANAF pentru taxele de la ANAF pe doi ani de 500.000 de euro. Şi mai e pe 200.000 litigiul cu Rotariu, pe care l-am câştigat în primă instanţă şi acum se judecă şi eu zic că o să îl câştigăm.
Ei preiau şi pasive şi active. Au avut tot ce au cerut la momentul respectiv, la fel ca toţi cei interesaţi să preia clubul, li s-a răspuns la tot ce au dorit. Între timp s-a mai adăugat la datorii, dar unele sunt eşalonate, altele pot fi şi ele eşalonate, deci situaţia nu e dramatică dacă nu se mai tergiversează mult.", a declarat Negoiță, pentru DigiSport.
Potrivit bilanţului financiar publicat de Dinamo, diferența dintre venituri și cheltuieli, din 2019, a fost de aproape 2 milioane de euro. Potrivit datelor contabile, 16,6 milioane de lei reprezintă venituri de exploatare din activitățile curente, în timp ce cheltuielile ajung la 25,9 milioane de lei.

Ce vor prelua, de fapt, noii investitori

Negoiță a anunțat și toate activele pe care noii investitori de la Dinamo le vor prelua în următoarea perioadă:
"Baza de la Săftica e pe această societate, cu bază de cazare, restaurant, sala de sport, terenuri, şi ce mai e e acolo. Suntem printre puţinele cluburi care au o bază proprie de antrenament. Partea din faţă nu a fost niciodată dedicată sportului, s-a vândut ca să se poată finanţa pentru planul de insolvenţă.
Era nevoie de surse interne oarecum, împrumuturi ca să se poată plăti datoriile. Dar nu afectează, nu are legătură cu baza de antrenament. E vorba de nişte pomi care aveau 120 de ani şi nu aveau nicio legătură cu sportul.", a mai explicat Negoiță.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Courtois și-a pus la zid coechipierii, după înfrângerea cu Maroc: "E frustrant pentru un portar"
ACUM 6 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
De ce "a dispărut" portarul Marocului după intonarea imnului la meciul cu Belgia! Dezvăluirea BBC
ACUM 8 MINUTE