Echipa din Ghencea va juca în noul sezon în Liga a 2-a, dar nu va avea dreptul, din punct de vedere juridic, de a promova în Liga 1, chiar dacă va obține acest drept din punct de vedere sportiv. CSA Steaua nu ar fi demarat nicio procedură de a schimba forma de organizare și de a trece din drept public în drept privat, care este o condiție clară impusă de FRF și de Legea Sportului.
Pentru ca un club să fie validat pentru a putea promova în Liga 1 e obligat ca, la 1 iulie 2021, să activeze pe o societate de drept privat. Steaua activează ca secție a Clubului Sportiv al Armatei, care face parte și e finanțat exclusiv de stat, mai precis de Ministerul Apărării Naționale.
Antrenorul Stelei, Daniel Oprița, a confirmat că echipa sa nu va putea promova în Liga 1 după sezonul 2021/22, spunând că din acest motiv clubul nu va investi în transferuri în această vară.
Romanian Liga I
Vali Crețu a explicat cum a obținut penalty-ul din care a înscris Keșeru: "Am fost mai șmecher"
18/09/2021 LA 19:55

"Ăsta va fi obiectivul echipei!"

"Nu avem obiectiv promovarea pentru că nu se poate și nu putem aduce atât de mulți jucători câți mi-aș fi dorit eu. Se încearcă, dar sunt mai multe șanse să nu avem drept de promovare.
De aceea nici nu putem să aducem prea mulți jucători valoroși. Obiectivul este, pentru că nu putem să promovăm, suntem siguri în momentul ăsta, serios vorbind, să ne clasăm pe un loc cât mai bun, în primele 4 sau primele 10. Mi-aș fi dorit să avem și în acest sezon obiectiv promovarea.
Vom vedea cum vor reacționa suporterii, sper și îi rog să fie în continuare lângă echipă. Asta e situația și ar trebui să înțeleagă. Dacă nu s-a găsit până acum un investitor... Îi rog să fie alături de echipă și vor veni și vremuri mai bune", a declarat Daniel Oprița la DigiSport.
Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, susține că echipa va avea totuși dreptul de a juca pe prima scenă a fotbalului din România dacă va obține acest drept pe teren, aceasta fiind singura condiție impusă de regulamentele în vigoare. Este posibil, însă, ca Steaua să mai aibă de așteptat cel puțin 2 ani până să poată promova în Liga 1.
Romanian Liga I
Adi Mutu dă de pământ cu brigada de arbitri de la U Craiova 1948 – FCSB: "Arbitraj șmecheresc"
18/09/2021 LA 19:26
Romanian Liga I
U Craiova 1948 – FCSB 0-1 | Roș-albaștrii lui Edi Iordănescu, victorie la limită pe "Ion Oblemenco"
18/09/2021 LA 18:52