Pandemia de COVID-19 a dat peste cap planurile celor de la UEFA. Euro 2020 trebuia să se desfășoare vara trecută în 12 țări din Europa, inclusiv în România. Planul inițial n-a putut fi dus la capăt, motiv pentru care turneul a fost amânat pentru vara acestui an.
Bucureștiul este unul dintre cele 12 orașe alese de UEFA să găzduiască mai multe meciuri de la Euro 2020. Trei dueluri din grupa C și o partidă din optimi ar trebui se se dispute, în mod normal, pe Arena Națională din București.
Totuși, pandemia continuă să pună "piedici" fotbalului, iar din acest motiv UEFA caută soluții cât mai viabile. Forul suprem a luat în calcul inclusiv centralizarea meciurilor de la Euro într-o singură țară. În această ipoteză, România ar pierde cele 4 meciuri anunțate pe Arena Națională.
Cupa Mondială FIFA
Scenă incredibilă: cum a fost surprins Ronaldo, în timp ce toți colegii săi se bucurau, cu fanii
ACUM 19 MINUTE
Digisport le-a cerut un punct de vedere celor de la UEFA, iar forul european a oferit un răspuns. La prima vedere, se pare că UEFA vrea să dea curs formatului anunțat inițial, în cele 12 orașe.

Reacția UEFA despre posibilitatea ca Bucureștiul să piardă organizarea meciurilor de la Euro

Totuși, ținând cont de pandemie, forul suprem analizează în ce context se vor putea întoarce spectatorii în tribune, la meciurile de la Euro. Prin urmare, Bucureștiul rămâne în plan pentru Campionatul European din vară:
"UEFA lucrează cu cele 12 orașe implicate în turneul final pentru adoptarea unor scenarii în vederea disputării meciurilor de la EURO 2020.
Cele patru scenarii pregătite sunt: stadion full, stadion deschis cu o capacitate de cel mult 50%, stadion deschis cu o capacitate cuprinsă între 20% și 30% și stadion cu porțile închise.
Fiecare oraș va alege, împreună cu UEFA, două scenarii după care să se ghideze în perioada următoare. UEFA va comunica în luna martie ce fel de scenariu va fi aplicat în fiecare oraș", se arată în comunicatul emis de UEFA, pentru Digisport.

Ce meciuri ar urma să găzduiască Bucureștiul la Euro

  • 14 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, de la ora 18:00
  • 18 iunie, Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, de la ora 15:00
  • 22 iunie, Grupa C: Ucraina – Austria, de la ora 18:00
  • 29 iunie, optimi de finală - de la ora 21:00
Cele 3 echipe naționale din grupa C se vor antrena pe cele 3 stadioane din București modernizate în ultimii ani: Steaua, Rapid Arena și Arcul de Triumf.
https://i.eurosport.com/2020/11/12/2935945.jpg
https://i.eurosport.com/2021/01/21/2975873.jpg
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo, la "cuțite" cu Fernando Santos? Anunțul făcut de selecționer, după setul dat fără CR7
ACUM 36 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Tot mai aproape de finală! Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în sferturi. Programul meciurilor
ACUM 8 ORE