În ciuda unui nou val de pandemie în Europa, care a dus la suspendarea sau amânarea mai multor competiții, șefii UEFA sunt convinși că planul inițial poate fi respectat. Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Copenhaga, Munchen, Roma, Sankt Petersburg, Bucureşti, Budapesta şi Baku rămân orașele gazdă, ca și Londra, Wembley urmând a fi locul de disputare al semifinalelor şi finalei.
Mai mult, încă se speră ca spectatorii să poată fi prezenți pe arene, în funcție de cum evoluează pandemia și de nivelul vaccinurilor făcute. În acest moment, șefii de la Nyon analizează patru variante: "100% spectatori pe stadion, între 50 şi 100%, între 20 şi 30% sau cu porţile închise".
Există și o variantă de backup, în cazul în care lucrurile nu se desfășoară așa cum e pronosticat și COVID-19 va crea mari probleme: un singur oraș de desfășurare, care să fie transformat într-o bulă uriașă. Se vehiculează variantele Londra și Moscova, dar e o soluție de urgență, care în momentul de față reprezintă ultima alternativă.
Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan a dezvăluit unde vrea să joace în sezonul viitor
ACUM O ORĂ
Această variantă are sprijinul președintelui Federației Elvețiene, care a explicat zilele trecute că, la modul în care se prezintă lucrurile acum, îi e greu să creadă că Euro se poate desfășura așa cum era programat inițial.
"Asta mi se pare în orice caz dificil. Astăzi mi-e greu să văd Elveţia jucând la Baku", a spus Blanc pentru La Tribune de Geneve.

Arena Națională va găzdui 4 meciuri de la Euro 2021

Arena Națională este un stadion încadrat de UEFA în categoria 4, cel mai ridicat nivel. Orice partidă din UEFA Champions League și Europa League poate avea loc numai pe o astfel de arenă.
Euro 2020 nu va fi primul eveniment major fotbalistic organizat la Arena Națională. Să nu uităm că la mai puțin de un an de la inaugurare, principalul stadion al țării a găzduit finala Europa League, dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao, fără probleme. O finală de cupă europeană organizată cu succes nu face decât să întărească argumentul că arena este pregătită.
În ultimii opt ani, de când a fost inaugurată Arena Națională, nu au existat probleme de organizare semnificative, iar acest lucru este cel mai important indicator că stadionul este pregătit pentru Euro 2020.
Partidele de la Euro care se vor juca pe Arena Națională
  • 13 iunie - Austria vs Macedonia de Nord (ora 18:00)
  • 17 iunie - Ucraina vs Macedonia de Nord (ora 15:00)
  • 21 iunie - Ucraina vs Austria (ora 18:00)
  • 28 iunie - optime de finală: Locul 1 din grupa F vs Locul 3 din grupa A, B sau C (ora 21:00)
Ce facilități oferă Arena Națională?
În total, 55.634 de persoane încap pe Arena Națională la care se adaugă 3.600 de locuri la VIP și 126 alocate pentru presă (care pot crește în caz de nevoie până la 548).
Spectatorii se pot folosi de 360 de toalete și există și celebrul acoperiș retractabil, care poate fi deschis și închis în doar 15 minute. Cel care acum s-a stricat. Pentru cei care vin cu mașina există 2.100 de locuri de parcare.
În ultima lună au fost probleme cu acoperișul, dar acesta a fost deja reparat, astfel că elementele necunoscute în ceea ce privește organizarea Euro 2021 rămân în mare parte în afara stadionului: cum va face față aeroportul, transportul în comun, terasele (în special din centrul vechi), hoteluri etc.
Premier League
Fanii lui Liverpool își pun speranțele în Philippe Coutinho. "Am primit o mulțime de mesaje!"
ACUM O ORĂ
Serie A
Guvernul chinez interzice proprietățile din străinătate. Zhang, forțat să vândă Interul!
ACUM 2 ORE