AC Milan, Arsenal FC, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur sunt formațiile care și-au dat acordul pentru înființarea Super Ligii Europei, o competiție care ar urma să suprime Champions League. Nemulțumirile vin din faptul că această din urmă competiție, patronată de UEFA, are audiențe tot mai slabe și nu generează banii doriți de cluburi.
Boris Johnson a scris pe Twitter că crearea unei superligi ar fi "foarte dăunătoare pentru fotbal şi că guvernul său sprijină autorităţile fotbalistice să ia măsuri". Potrivit unei persoane familiare cu discuţiile, citată de Politico, guvernele italian şi spaniol vor avea o poziţie similară.
Romanian Liga I
Peluza Cătălin Hîldan a anunțat prima pentru Dinamo, la jocul de baraj cu U Cluj
ACUM 3 ORE

Macron, președintele Franței, condamnă și el Super Liga Europei

Discuţiile zgomotoase despre o ligă separată de UEFA au explodat duminică, când Times a raportat că cinci cluburi mari din Anglia au fost de acord să se înscrie în noua ligă. New York Times a raportat ulterior că 12 cluburi în total - şase din Anglia, trei din Spania şi trei din Italia au fost deja de acord în principiu să se alăture turneului.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

În Franţa, Paris Saint-Germain ar fi refuzat. Emmanuel Macron a spus că propunerea "ameninţă principiul meritului sportiv".
UEFA amenință cu represalii cluburile care vor lua parte la Super Liga Europei Într-o declaraţie comună, UEFA şi ligile naţionale de top din Europa au numit propunerea "cinică" şi "bazată pe interesul propriu".
"Vom lua în considerare toate măsurile disponibile, la toate nivelurile, atât judiciare, cât şi sportive, pentru a preveni acest lucru", se menţionează în comunicat.
În ianuarie, FIFA şi UEFA au ameninţat că vor interzice orice jucător ce va lua parte la "Super Ligă" de la turneele internaţionale, inclusiv Cupa Mondială.
Într-o declaraţie, grupul sportiv al Parlamentului European a condamnat "Super Liga". Acesta a spus că competiţia separatistă ar contraveni "valorilor" promovate de grup.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova – Farul 4-1. Antrenament reușit pentru olteni înainte de barajul pentru Europa
ACUM 4 ORE
Fotbal
Dybala, la mare căutare. Un club de top din Premier League s-a întâlnit cu agenții jucătorului
ACUM 6 ORE