Lumea fotbalului a fost luată prin surprindere, din cauza faptului că Lionel Messi nu va continua la FC Barcelona. Numele și cariera starului argentinian în vârstă de 34 de ani se confundă cu istoria recentă a catalanilor.
Lionel Messi nu va mai rămâne la FC Barcelona, deși în cursul zilei de joi, cele două părți erau așteptate să semneze un nou acord, valabil până în 2026. Motivul invocat de echipă este faptul că reglementările financiare impuse de La Liga au împiedicat să se semneze prelungirea.

1. Luat de mic din Argentina

Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
ACUM 8 MINUTE
Potențialul său uriaș a fost observat de cei de la Barcelona, care l-au adus în Spania, deși avea probleme mari de dezvoltare fizică. La 13 ani, împreună cu familia ajungea de la Newell's Old Boys în Catalunia, clubul asigurând tratament pentru deficiența hormonului de creștere, rezultatele au dat roade, iar fotbalistul a crescut treptat în înălțime. Acesta măsoară în prezent 1.69 metri.

2. Debut în derby-ul local

În grupele de juniori, Messi a excelat și a făcut recital printre cei de vârsta sa, astfel la 17 ani, 4 luni şi 22 de zile a debutat la prima echipă, într-o partidă cu marea rivală locală Espanyol. El l-a schimbat în minutul 82 pe legendarul fotbalist lusitan Deco.

3. Povestea primului gol

La scurt timp după debutul într-o partidă oficială avea să vină și primul gol. S-a întâmplat pe 1 mai 2005, într-un succes cu 2-0, în fața lui Albacete. La 17 ani și 10 luni, Messi marca dintr-o pasă de geniu a marelui Ronaldinho.

4. Primul titlu în La Liga

La finele anului 2005, FC Barcelona reușea să se impună în campionatului Spaniei, cu un ecart de patru puncte în fața celor de la Real Madrid, astfel s-a oprit o dominație de patru ani a ”galacticilor”.

5. A venit și primul trofeu al Champions League

Sezonul următor, FC Barcelona avea să câștige cel mai important trofeu continental, după o finală epică disputată la Paris, contra celor de la Arsenal, câștigată cu 2-1. Messi a fost o prezență constantă și a bifat șase apariții și un gol.

6. Baloanele de aur și rivalitatea cu Ronaldo

În 2009, după plecarea lui Ronaldinho, Messi a moștenit de la brazilian numărul 10 și nu a dezamăgit absolut deloc. A devenit un jucător providențial pentru club și a câștigat patru baloane de aur la rând, perioadă în care a purtat un duel de la distanță pentru supremație cu Cristiano Ronaldo.
Ulterior, Lionel Messi a mai câștigat de două ori distincția pentru cel mai bun jucător al lumii, în anii 2015 și 2019, rivalul său lusitan are 5 astfel de trofee.

7. Omul record al Barcelonei și al campionatului Spaniei

Lionel Messi a devenit o emblemă a fotbalului în lunga perioadă petrecută la formația de pe ”Camp Nou”. Cu 474 de reușite, el este cel mai bun marcator din istoria clubului, dar și din prima ligă a Spaniei.
De asemenea, Messi are cele mai multe ”hattrick-uri” din istoria campionatului (36), fiind și lider la capitolul pase decisive (192).

8. Au existat și probleme cu legea

Experiența la Barcelona nu a însemnat doar meciuri la cel mai înalt nivel sau rivalitatea cu Cristiano Ronaldo pentru cel mai bun fotbalist. Leo şi tatăl său au fost acuzaţi de fraudă fiscală pentru 4,16 milioane de euro. Problema este legată de venituri nedeclarate din drepturile de imagine. Procurorii au cerut pentru cei doi inclusiv închisoare, dar în cele din urmă s-a căzut la un acord cu fiscul.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
ACUM O ORĂ
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
ACUM 8 ORE