Foși mari jucători de la Real Madrid și Barcelona au participat la un meci demonstrativ disputat la Tel Aviv. Spectacolul a fost total, pe teren aflându-se nume precum Ronaldinho, Rivaldo, Roberto Carlos, Deco, Figo sau Ronald de Boer. Partida s-a încheiat cu scorul de 3-2 pentru Real Madrid Legends, dar cu siguranță toată lumea implicată a avut de câștigat.
Mai puțin arbitrul Dan Ucenic, unul dintre asistenții partidei. Stabilit definitivîn Israel din 1991, Dan Ucenic are origini românești. Acesta va împlini în septembrie 44 de ani, iar sezonul care stă să înceapă va fi ultimul din cariera de arbitru profesionist.
Liga
Ronald Koeman: "Prezența lui Messi la Barcelona a ascuns toate problemele clubului"
ACUM 36 MINUTE
Din nefericire pentru el, acest ultim sezon al carierei va începe cu o suspendare. La finalul partidei în care au jucat câțiva monștri sacri ai fotbalului, asistentul a profitat de ocazie și s-a pozat cu mulți dintre ei, iar lui Ronald de Boer chiar i-a cerut tricoul de joc, pe care urmează să-l folosească în scop caritabil.
Însă chiar acest lucru îi va atrage o suspendare din partea Comisiei de Arbitri din Israel, care l-a înștiințat pe arbitru că s-a deschis o anchetă în cazul său și că este suspendat până la momentul primului verdict. Regulamentul nu permite fotografierea arbitrilor cu jucătorii sau solicitarea tricourilor de joc, iar acest lucru a fost luat în considerare deși a fost vorba despre o partidă demonstrativă.

Dan Ucenic nu se așteaptă la o suspendare drastică

Dan Ucenic a confirmat pentru gsp.ro faptul că va fi judecat de o comisie pentru faptele sale, dar a menționat că nu se așteaptă la osuspendare foarte mare pentru că nu are niciun fel de antecedent în acest sens.
"Suntem în pauza competițională. Am fost delegat la un meci demonstrativ, nu oficial, mi-am făcut poze cu legende ale fotbalului mondial și am primit tricoul lui De Boer în scop caritabil. Am postat acele poze pe rețelele de socializare, dar am fost informat că am încălcat regulamentul și voi fi chemat la ședința Comisiei de Arbitri, care va decide dacă voi fi sau nu sancționat. Cum nu am antecedente și nicio abatere disciplinară, voi fi suspendat maximum două meciuri în septembrie, când începe campionatul israelian.", a declarat arbitrul de origine română pentru sursa citată.
Acest caz seamnănă izbitor cu cel în care a fost implicat Octavian Șovre, la finalul meciului dintre Manchester City și Borussia Dortmund, din turul sferturilor de finală din Champions League. Asistentul român i-a solicitat atunci un autograf lui Erling Haaland, pe care urma să-l folosească în scopuri caritabile, ajutând un centru dedicat bolnavilor de autism din Oradea. UEFA nu a ținut cont de acest lucru și l-a suspendat pe arbitrul român, iar consecințele au fost drastice pentru acesta, ratând turneul final al Campionatului European.
Dan Ucenic a făcut referire și la acel episod, spunând că acum înțelege perfect prin ce a trecut Șovre în urmă cu câteva luni: "Păcat că un subiect minor a devenit unul major și se exagerează. Acum îl înțeleg perfect pe Octavian Șovre. Și în cazul meu era vorba de un scop umanitar".
Dan Ucenic este de 12 ani arbitru în prima ligă din Israel, unde a condus peste 500 de partide. Acesta are în palmares și câteva meciuri internaționale, dar nu la un nivel foarte înalt (partide din tururile preliminare ale cupelor europene sau confruntări ale naționalelor de tineret).
Fotbal
Suspendare istorică pentru un fotbalist! Cât va sta pe tușă după ce i-a spart nasul unui adversar
ACUM 40 MINUTE
Turkish Süper Lig
Balotelli, revanșă în fața antrenorului care spunea că "nu are creier"! Cum a sărbătorit golul
ACUM 42 MINUTE