Cotidianul argentinian Clarin a oferit azi o veste șocantă pentru toți iubitorii fotbalului: Diego Armando Maradona a murit miercuri, la vârsta de 60 ani. Cauza decesului: un stop cardiorespirator suferit în casa sa din Tigre. Maradona suferise la începutul lui noiembrie o intervenție chirurgicală pe creier pentru îndepărtatea unui hematom subdural (cheag de sânge).
Intervenția a decurs cu succes, iar toată lumea era optimistă în privința sănătății fostului campion mondial din 1986. Din păcate pentru întreaga suflare a fotbalului și a sportului mondial, lucrurile s-au înrăutățit brusc. Astăzi, genialul "D10S" Diego a suferit o stop cardiorespirator și n-a mai putut fi salvat.

Argentina a declarat doliu național după moartea lui Diego Maradona

Cupa Mondială FIFA
Cine sunt favoriții la titlul de Fotbalistul turneului după faza grupelor! Ronaldo nu prinde top 10
02/12/2022 LA 18:20
Imediat după confirmarea tragicei vești, autoritățile din Argentina au decretat trei zile de doliu național. În plus, mai multe publicații din Argentina au transmis că luna în care a murit Maradona este luna de "pură suferință" pentru întreaga suflare argentiniană. Campion mondial în 1986, Diego Maradona a înscris 34 de goluri în 90 de partide jucate pentru Argentina.
El a evoluat la patru ediții ale Cupei Mondiale: Spania 1982, Mexic 1986 (campion), Italia 1990 (vicecampion), SUA 1994. La nivelul echipelor de club, Maradona a evoluat la Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell's Old Boys. Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, Maradona a cucerit 9 trofee alături de echipele de club.

Diego Maradona a murit, legenda va rămâne

Cupa Mondială FIFA
Uluitor: ce viteză a atins șutul lui Messi din meciul cu Mexic! Reacția presei din Argentina
27/11/2022 LA 10:02
Cupa Mondială FIFA
Messi, egalul lui Maradona și Pele! Recordurile uriașe stabilite de argentinian după meciul cu Mexic
27/11/2022 LA 06:40