Arjen Robben s-a retras definitiv din forbal anul trecut, după ce a mai jucat câteva meciuri pentru clubul din copilărie la Groningen. Absent din peisaj în ultima perioadă, fostul star de la Bayern Munchen și Chelsea a revenit în prim-plan cu ocazia unui maraton la Rotterdam.
La vârsta de 38 de ani, fostul fotbalist olandez se menține încă în formă și a încercat o experiență nouă, o cursă pe distanța de 42 de kilometri și 195 de metri. După ce ani la rând a fost obișnuit cu sprinturile pe flancuri, de această dată Robben a luat startul într-o cursă mai istovitoare, de anduranță, pe care a dus-o însă la bun sfârșit. El a parcurs distanța în 3 ore, 13 minute și 40 de secunde.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
ACUM CÂTEVA SECUNDE
Interesant este faptul că Arjen a alergat cursa alături de Erben Wennemars, un fost patinator de viteză olandez, care a stabilit trei recorduri mondiale de-a lungul carierei sale.

Arjen Robben a vorbit despre primul lui maraton

"Nu a fost o cursă distractivă, chiar nu a fost distractivă. Am reușit să ajung la final, dar cam atât. A fost o adevărată luptă să termin cursa", a declarat fostul internațional olandez.
Robben a remarcat apoi: "Publicul ăla de pe margine te ajută atât de mult. Mulțumesc tuturor pentru asta, asta m-a făcut să trec peste dificultăți și să ajung la final. La început am fost puțin preocupat de timp, dar la un moment dat am renunțat la asta. Apoi a fost despre supraviețuire și despre ideea de a alerga în primul meu maraton. Am observat ce înseamnă asta pentru corpul tău, dar am reușit să ajung cu bine la final."
Robben este considerat unul dintre cei mai buni jucători olandezi din toate timpurile și a marcat peste 200 de goluri într-o carieră încărcată de trofee.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Romanian Liga I
CFR bagă echipa a 2-a în duelul cu FCSB, din ultima etapă! Cristi Balaj a explicat decizia
ACUM O ORĂ
Europa League
Imaginea teribilă postată de Sebastian Rode după triumful cu Frankfurt în Europa League
ACUM 2 ORE