Ultima întâlnire dintre cele două formații a avut loc în urmă cu 8 ani, pe când Thierry Henry și Mikel Arteta se aflau pe teren.
Arsenal și Leeds s-au întâlnit ultima oară pe 9 ianuarie 2012, chiar în turul 3 al Cupei Angliei. Arsenal, pregătită la acea vreme de Arsene Wenger, s-a impus cu 1-0, grație golului reușit de Thierry Henry. Atacantul francez revenise pe Emirates sub formă de împrumut, cu numai 3 zile înaintea partidei.
Henry a început pe bancă meciul de pe Emirates, iar după 68 de minute tabela indică încă scorul de 0-0. În acel moment, Wenger a decis să-l introducă pe atacantul ajuns la 35 de ani, iar mutarea s-a dovedit a fi una inspirată. Henry a reușit să înscrie după 10 minute și a calificat-o pe Arsenal în "16-imile" Cupei Angliei.
Premier League
Arsenal, ofensivă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta vrea încă un jucător de la City
IERI LA 10:23
Mai jos, golul lui Henry:

Arteta vs Leeds, după 8 ani

La partida din 2012, Mikel Arteta, actualul manager de pe Emirates, era căpitanul lui Arsenal. Spaniolul a fost foarte aproape să deschidă scorul în două rânduri, dar șuturile sale au fost respinse de goalkeeper-ul lui Leeds.
Astăzi, Arsenal va încerca reeditarea succesului din urmă cu 8 ani, fără Henry pe teren, dar cu Mikel Arteta pe banca tehnică. Noul antrenor al londonezilor se află la a patra partidă la cârma echipei de pe Emirates. O victorie, un egal și o înfrângere au obținut "tunarii" sub conducerea tehnicianului spaniol.
Arsenal este pe 10 în Premier League, la 4 puncte în spatele locurilor care asigură accesul în cupele europene. De cealaltă parte, Leeds este lider în Championship, la egalitate de puncte cu West Brom.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Arsenal, extrem de activă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta a pus ochii pe un alt atacant
15/05/2022 LA 08:55
Liga
Real Madrid vrea să-și ia un fundaș din Premier League! Oferta pe care au pregătit-o "galacticii"
28/03/2022 LA 09:10