După înfrângerea cu United, din derbyul orașului Manchester, "cetățenii" voiau revanșa. Totuși, absențele și faptul că Arsenal a revenit etapa trecută de la 0-1, marcând trei goluri în nouă minute contra lui West Ham, nu anunțau o misiune foarte ușoară pentru campioană.
Dar City a surclasat-o pe Arsenal la toate capitolele, singurul șut pe poartă al "tunarilor" fiind în secunda 35 a meciului. A fost partida lui Kevin de Bruyne, care, în prima repriză s-a distrat cu defensiva modestă a adversarei. Belgianul a reușit două goluri, un assist și o bară și doar pauza a făcut ca scorul să nu capete proporții dezastruoase pentru Arsenal.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE
De la cabine, City a ieșit mult mai preocupată de defensivă, știind că are victoria asigurată. Nu s-a mai avântat în atac, preferând să își conserve energia și rezultatul de pe tabelă.
Într-o partidă în care Guardiola nu s-a bazat pe doi dintre oamenii importanți din ofensivă (Aguero și David Silva), "cetățenii" i-au arătat lui Arsenal că nu mai face parte din Big 6, fiind nevoie de o adevărată revoluție la nivelul lotului pentru ca echipa londoneză să mai conteze în lupta la vârf, pe termen mediu.
De notat că partida de pe Emirates a consemnat o premieră: Foden a jucat primul meci ca titular în deplasare, în Premier League. Și s-a descurcat excelent, trimițând un assist pentru De Bruyne, dovedindu-i astfel lui Guardiola că poate fi o soluție ca titular și în partidele grele.
16 dintre golurile lui City din acest sezon de Premier League l-au avut ca protagonist pe De Bruyne (6 goluri și 10 assisturi). Doar doi jucători în toată Europa au mai ajuns la 10 pase decisive în actuala stagiune.
City s-a obișnuit să înscrie rapid contra lui Arsenal. În februarie, Kun Aguero marca după 46 de secunde contra "tunarilor".
Meciul cu Arsenal a fost al 11-lea pentru De Bruyne în care reușește cel puțin un gol și un assist.
Sterling la al 75-lea gol în Premier League (18 pentru Liverpool și 57 pentru City)
Cu victoria de astăzi, City rămâne la 14 puncte de Liverpool, liderul incontestabil din Premier League. Dar, mai important, "cetățenii" profită de egalul lui Leicester cu Norwich, apropiindu-se de trupa lui Brendan Rodgers la patru puncte. De partea cealaltă, Arsenal rămâne la cota 22 de puncte, la 7 lungimi distanță de locul 4, ultimul care aduce calificarea în preliminariile Ligii Campionilor de sezonul viitor.

Rezultatele etapei în Premier League

Liverpool - Watford 2-0
Burnley - Newcastle 1-0
Chelsea - Bournemouth 0-1
Leicester - Norwich 1-1
Sheffield United - Aston Villa 2-0
Southampton - West Ham 0-1
Manchester United - Everton 1-1
Wolves - Tottenham 1-2
Arsenal - Manchester City 0-3
A mai rămas de jucat
Luni
Crystal Palace - Brighton (Eurosport 1, ora 21:45)
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 6 ORE