Arsene Wenger a lansat de curând cartea intitulată "Viața mea în roșu și alb", în care a scris despre perioada de 22 de ani în care a fost antrenorul celor de la Arsenal. Deși a avut o rivalitate extremă cu Jose Mourinho, care a avut 2 mandate la Chelsea în acest răstimp, Wenger a ales să nu scrie nici un cuvânt despre duelurile sale cu managerul portughez. În schimb, francezul a acordat o mare atenție rivalității pe care a avut-o cu Alex Ferguson, antrenorul celor de la Manchester United.
Întrebat de ce nu a pomenit nici măcar o dată numele lui Mourinho în cartea autobiografică, Wenger a răspuns: "Nu am vrut să scriu o carte care să rezolve anumite tensiuni. Am vrut să fie o carte pozitivă. Am avut bătălii mult mai importante cu Sir Alex, decât cu Jose Mourinho."
Wenger și Mourinho au avut întotdeauna o relație tensionată, care a culminat în 2014, când cei doi s-au ciocnit efectiv pe teren în urma unui diferend. Aceștia au continuat războiul la conferința de presă, Mourinho numindu-l pe Wenger "specialist în eșec".
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM 44 MINUTE
https://i.eurosport.com/2018/05/07/2329559.jpg

Arsene Wenger: "Concurența te face să-ți urăști adversarul"

Dacă pe Mourinho nu l-a pomenit în aceastăm carte, Wenger a trecut în revistă duelurile cu Sir Alex Ferguson de la finele anilor 90 și începutul anilor 2000, când Arsenal și Manchester United era principalele forțe din Premier League.
"Concurența te face să-ți urăști adversarul. Cred că el (Ferguson) cu siguranță m-a urât și l-am urât și eu pe el uneori. Ori de câte ori am concurat, a fost întotdeauna o luptă foarte strânsă și nervoasă.", a menționat Wenger.
Cu toate că rivalitatea cu Ferguson a fost una uriașă, francezul a punctat faptul că îi poartă un respect deosebit scoțianului: "Când competiția dintre noi a luat sfârșit, ceea ce rămâne este un profund respect pentru un om ca el, pentru ceea ce a realizat, pentru perioada îndelungată în care și-a dedicat viața unui singur scop."
Performanțele lui Wenger la Arsenal
  • 3 titluri în Premier League
  • 7 cupe ale Angliei
  • 7 Supercupe ale Angliei
  • o finală de Champions League (pierdută contra Barcelonei în 2006)
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM O ORĂ
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
ACUM O ORĂ