Articol scris de Romeo Ene
Crearea acestei competiţii a zguduit peisajul fotbalistic duminică seara. 12 echipe și-au anunțat implicarea în competiție, ceea ce le-ar putea vedea nevoite să părăsească ligile lor interne.
Arsenal este unul dintre cluburile care și-au făcut cunoscute intențiile duminică, afirmând că "mai sunt multe de făcut pentru a da viață competiției și vom continua să ne actualizăm suporterii cu informaţii pe măsură ce lucrurile progresează". Legendarul manager al lui Arsenal, Arsene Wenger, a comentat implicarea ‘’tunarilor’’ în această competiţie.
Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj, derby-ul primei etape din 2022 a Ligii 1! Echipele probabile
ACUM 2 ORE
Întrebat la TalkSPORT despre participarea lui Arsenal, Wenger a răspuns: "Nu știu ce se întâmplă [la Arsenal], dar asta nu schimbă ceea ce cred. Cred că pentru mine, cel mai important, este să se păstreze unitatea în joc și că fotbalul se joacă la fel în toată lumea, fiind într-o singură organizație. Cred că a fost un punct forte, deoarece fotbalul a fost cel mai popular sport din lume și acesta a fost unul dintre motive.
Trebuie să luptăm pentru a menține fotbalul simplu, ușor de înțeles și bazat pe merit, iar toată lumea să aibă aceeași șansă de a avea succes."

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Arsene Wenger nu crede în Super Liga Europei

Comentând mai departe despre organizarea competiției, Wenger a sugerat că Superliga Europei nu va merge mai departe. "Aș spune că este o idee proastă. Fotbalul trebuie să rămână unit, este cel mai important lucru.", a explicat Wenger.
"Se bazează pe meritele sportive și, în general, pe istoria construită din fotbalul european. Personal, cred că această idee nu va merge departe. Fanii ar trebui să călătorească în Europa în fiecare miercuri doar pentru a-și vedea echipa jucând regulat, ceea ce ar putea avea implicații masive. Ca să nu mai vorbim de epuizarea pe care fanii neutri ar putea să o sufere atunci când văd aceste echipe de ‘’elită” jucând una împotriva celeilalte săptămână de săptămână.", a încheiat fostul manager al "tunarilor".
https://i.eurosport.com/2021/01/20/2974804.jpg

Cine e în spatele Super Ligii Europei și cine nu s-a înscris încă

Bayern Munchen și Paris Saint-Germain sunt singurele echipe mari din Europa, obișnuite cu fazele finale ale Champions Leauge în ultimii ani, care au respins propunerea. Cel puțin deocamdată. În Franța, președintele Emmanuel Macron a spus că propunerea "ameninţă principiul meritului sportiv".
Anunțul înființării Super Ligii europene a fost făcut duminică noaptea târziu, în ciuda declarației dure publicate de UEFA cu câteva ore înainte, care amenință cu expulzarea cluburilor participante din ligile naționale și interzicerea jucătorilor lor de a participa la evenimente precum Eurocup sau Cupa Mondială.
În spatele acestui proiect, subliniază în Daily Mail, ar fi gigantul bancar JP Morgan, care ar fi operat mână în mână cu Florentino Pérez.
Asociația Europeană a Cluburilor (ECA), care reprezintă 232 de cluburi afiliate UEFA, a emis duminică seara, încă înainte de anunțul ESL, o declarație publicată pe Twitter.
ECA este împotriva unei "Superligi închise" și vrea să conlucreze cu UEFA, în acest sens. În ședința de luni, în care UEFA urmează să anunțe o schimbare în formatul Champions League, ECA își dorește ca această decizie să fie în sfârșit adoptată.
ECA a organizat o întâlnire de urgență duminică seara, însă niciunul dintre cele 12 cluburi fondatoare ale ESL nu a răspuns invitației de a participa. Au fost prezente Bayern München și PSG, ședința fiind prezidată de Edwin van der Sar, în absența președintelui ECA, Andrea Agnelli, președintele lui Juventus Torino.
Conform comunicatului UEFA și FIFA, echipele ce se vor implica în noua competiție riscă eliminarea din cupele europene și din campionatele naționale și, dacă vor să revină, vor fi nevoite să înceapă din ultima ligă inferioară.
Mai mult, s-a speculat că participarea la Super Liga Europei ar putea duce la suspendarea actualei ediții de Champions League, PSG - singura din cele 4 semifinaliste care nu s-a raliat proiectului - urmând a fi declarată învingătoare.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
ACUM 3 ORE
Fotbal
Mbappe l-a întrebat pe Ibrahimovic dacă să meargă sau nu la Real Madrid! Ce a răspuns suedezul
ACUM 13 ORE