Arsene Wenger a pus pe jar lumea fotbalului, după ce a venit cu propunerea de a organiza Cupa Mondială la fiecare doi ani, spre deosebire de modul tradițional în care se organizează Cupa Mondială încă de la prima ediție din 1930, adică la fiecare patru ani.
Fostul manager al celor de la Arsenal a fost criticat pentru sugestiile sale care constau în mai multe Cupe Mondiale și mai puține pauze internaționale.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223716.png
Turkish Süper Lig
Fatih Terim, nemulțumit că Cicâldău nu a bătut penalty-ul cu Besiktas: "Nu trebuia să îl lase"
ACUM 5 ORE

Arsene Wenger: "Au fost multe răspunsuri negative pentru că lumea nu a văzut întregul concept"

Arsene Wenger este de părere că propunerea lui va aduce beneficii pentru fotbal, acesta fiind de părere că actualul mod de a organiza un sezon nu este modern și nu are claritate sau simplitate. Acesta a oferit un interviu celor de la BBC prin care a explicat că oamenii au nevoie să vadă întregul concept pentru a înțelege și a vedea beneficiile din spatele ideii sale. De asemenea, el consideră că reacția negativă a oamenilor a fost bazată strict pe emoție, ținând cont că am trăit cu toții atâția ani în acest ciclu.
"Ceea ce este foarte clar în detrimentul jucătorilor este călătoritul repetat și schimbarea fusurilor orare. Cu o perioadă de calificări redusă, cred că atât cluburile, cât și jucătorii, vor beneficia de acest lucru.
Cupa Mondială este un eveniment uriaș, nu cred că își va pierde din prestigiu. Vrei mereu să fii cel mai bun din lume, iar acest lucru se întâmplă în fiecare an. Nu am un ego uriaș. Am fost rugat să ajut cu conturarea calendarului, dar mă voi consulta cu toată lumea.
Am fost mult timp antrenor la Arsenal și mereu am simțit că există o discrepanță între competițiile internaționale și cele la echipe, nu cred că se făcea diferența foarte bine.
După ce am venit cu această propunere, s-a primit un răspuns bazat pe emoție. Nu sunt surprins. Mulți oameni și-au schimbat părerea după ce au văzut propunerea mea. Unii dintre ei au judecat numai pe baza Cupei Mondiale la doi ani pentru că am crescut cu toții în același ciclu, iar asta pot să înțeleg.
Dar foarte multe dintre răspunsurile negative au venit de la oameni care nu au văzut întregul concept. Conceptul cu o Cupă Mondială la doi ani are sens doar dacă vezi întreaga propunere și dacă vezi cum sunt regrupate calificările", a spus Arsene Wenger pentru BBC.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
Romanian Liga I
CFR Cluj-Sepsi 2-0 | Culio a marcat primul gol de la revenirea în Gruia
ACUM 7 ORE
Ligue 1
Marseille riscă să piardă un punct după derby-ul cu PSG
ACUM 8 ORE