Sezonul trecut, Tottenham Hotspur a pus capăt seriei de 21 de ani în care n-a mai reușit să se claseze în fața „Tunarilor”.
Managerului lui Arsenal, Arsene Wenger a declarat înaintea derby-ului din weekend că elevilor săi nu le este teamă de rivali, făcând referire la forma bună pe care echipa sa o are pe teren propriu.
Chiar dacă Spurs se află la 4 puncte în fața lui Arsenal în clasament, Wenger respinge ideea că echipa lui Mauricio Pochettino este favorită în partida din weekend, declarând: „Derby-ul este unul dintre meciurile importante ale sezonului, însă și unul pe care ne dorim să-l câștigăm pentru a ajunge între echipele de top. Pe teren propriu suntem puternici, iar punctele noastre forte în meciurile de acasă vor fi vitale în ceea ce privește clasarea de la finalul sezonului.”
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
ACUM 9 MINUTE
„Nu ne temem, suntem concentrați să le anulăm punctele forte și să le punem în valoare pe ale noastre. Tottenham este o echipă bună, dar avem calitatea necesară să câștigăm acest meci și asta ne dorim,” a continuat acesta.
La rândul său, Pochettino a spus despre Wenger că este un „manager special”. Acesta a zis: „În istoria fotbalului este unul dintre managerii grozavi, la același nivel cu Ferguson. Va fi mereu un manager special. Să rămâi motivat mai mult de trei ani este dificil. Pentru cinci ani trebuie să fii foarte bun, la fel și pentru 10 ani. Când vorbim despre 20 de ani, este extraordinar. Oricine vorbește despre el trebuie să-și arate respectul.”
„Wenger a fost un inovator, înaintea tuturor, ca și Ferguson. E dificil să inovezi, dar trebuie să încerci să creezi un proiect în jurul ideilor și filosofiilor tale care să te ducă peste alte cluburi. Ei au fost în față. De aceea respectul și admirația mea sunt mari.”
În prezent, Tottenham se află pe poziția a 3-a în clasamentul din Premier League, la egalitate de puncte cu Manchester United, aflată pe locul secund. Arsenal ocupă locul al 6-lea, cu 19 puncte și cu 4 mai puțin față de rivală.
De remarcat este faptul că Tottenham n-a mai pierdut un meci în fața celor de la Arsenal în Premier League de peste 3 ani de zile și cu siguranță vor dori să-și extindă acest șir de succes. Totodată însă, pe Emirates Arsenal nu a mai pierdut în fața rivalilor din 2010.
Derby-ul Nordului Londrei dintre Arsenal și Tottenham Hotspur este transmis LIVE pe Eurosport 1, sâmbătă, de la ora 14:30.
Transmisiunile Premier League de pe Eurosport sunt sponsorizate de UPC Romania.
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 2 ORE
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 8 ORE