Cu o lună în urmă, Arsene Wenger a lansat în spațiul public ideea organizării Campionatului Mondial de fotbal din 2 în 2 ani. Francezul care ocupă în prezent funcția de șef al Departamentului de Dezvoltare Globală a Fotbalului din cadrul FIFA susține că organizarea bienală a celei mai importante competiții din lume ar aduce numai beneficii sportului rege.
Propunerea lui Wenger presupune o restructurare la scară largă a calendarului, ci preliminarii mult mai scurt decât în prezent, ceea ce nu ar înmulți numărul de meciuri, ci din contră, îl va micșora, astfel că jucătorii vor avea perioade mai mari de odihnă.
Propunerea a fost primită cu reticență în lumea fotbalului, mai mulți antrenori, jucători, federații sau foruri continentale, printre care și UEFA, considerând că ideea nu ar fi deloc benefică, fiind invocate mai multe motive.
Cupa Mondială FIFA
CM 2022 | CONCLUZIILE, REZULTATELE ȘI CLASAMENTELE DUPĂ ETAPA A DOUA. CE ECHIPE S-AU CALIFICAT
ACUM 7 ORE
Citește și:
ARSENE WENGER ANUNȚĂ O ADEVĂRATĂ REVOLUȚIE ÎN FOTBAL! CUM SE VA SCHIMBA REGULA OFFSIDE-ULUI
GIANNI INFANTINO, PROPUNERE SURPRIZĂ PENTRU ORGANIZAREA CM DIN 2030: "DE CE SĂ NU VISĂM LA ASTA?"
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

Arsene Wenger, noi argumente pentru organizarea Campionatului Mondial la fiecare 2 ani

Într-un interviu acordat pe această temă jurnaliștilor de la L'Equipe, Wenger și-a reiterat poziția și i-a invitat pe criticii săi să vină cu soluții mai bune pentru o reformă în fotbalul internațional.
''Am consultat pe toată lumea și le-am pus două întrebări: 1. Vrei ca lucrurile să continue așa cum sunt? 100% au spus că nu. 2. Aveți idei pentru reorganizarea calendarului internațional? Nu am primit niciun răspuns. Sunt deschis tuturor ideilor.
Între 80% și 90% dintre oameni acceptă ideea de a reorganiza rundele de calificare, de a le scurta și de a face spațiu pentru o competiție internațională. Reticența față de o Cupă Mondială la fiecare doi ani provine din cauza faptului că există ceva emoțional la mijloc. Suntem cu toții prinși în această rutină, a Cupe Mondiale desfășurate la fiecare 4 ani, ceea ce pare firesc. Dar când te uiți la istorie, nu este atât de natural.
Sunt deschis la toate sugestiile și la toate criticile. Sunt binevenite pentru mine. Aceasta nu este o luptă personală. Singurul lucru pe care îl cer de la cei care critică proiectul este să îmi dea ceva mai bun. Dar să nu încerce să-mi denigreze credibilitatea. Aș prefera ca oamenii să critice proiectul și să-mi spună de ce fac asta.'', a spus Wenger.
Există temeri că organizarea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani ar elimina valoarea și prestigiul turneului. Didier Deschamps, selecționerul Franței, face parte din categoria celor care și-au exprimat de curând astfel de îngrijorări. Wenger a recunoscut că înțelege acest argument, dar a insistat că fotbalul trebuie să răspundă cererilor pentru evenimente majore din zilele noastre.
"Este normal să vrei să protejezi prestigiul Campionatului Mondial. Dar analizând percepția timpului în societatea noastră modernă, în care totul devine din ce în ce mai rapid, cererea pentru evenimente majore este, de asemenea, mai mare și vreau să păstrez această idee de claritate și simplitate în lumea fotbalului. Fotbalul trebuie să rămână un sport ușor de înțeles.", a conchis Wenger.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Serie A
Șoc în Italia! Conducerea lui Juventus a demisionat! Andrea Agnelli și Pavel Nedved, OUT de la club
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Un fan a intrat pe teren la Portugalia - Uruguay! A transmis 3 mesaje politice în același timp
ACUM 8 ORE