Wenger va fi noul director al departamentului de dezvoltare globală a forului mondial. Conform presei din Anglia, antrenorul francez se va afla la conducerea tuturor activităților de dezvoltare referitoare atât la fotbalul masculin, cât și la cel feminin.
Într-un interviu oferit recent, Arsene Wenger a vorbit despre sarcinile de care se va ocupa la conducerea FIFA:
Vreau să împart și cu alții tot ce am învățat de-a lungul timpului în fotbal, iar în cadrul FIFA pot să pun în practică ideile acumulate. Încă sunt multe lucruri de îmbunătățit în fotbal și îmi doresc să pun umărul la această dezvoltare, atât din punct de vedere al calității, cât și al cunoștințelor. Printre sarcinile de care mă voi ocupa se numără creșterea fotbalului masculin și feminin și dezvoltarea nivelului de antrenoriat din toate colțurile lumii. Mă bucură să văd că fotbalul feminin este într-o continuă expansiune. Acest lucru s-a putut observa și la Cupa Mondială din acest an. Un alt lucru important pe care îl voi avea în vedere este creșterea eficienței antrenamentelor, la toate categoriile de vârstă, subiect care mă interesează în mod special.
Ligue 1
Reacții dure după afirmația lui Wenger: "Dacă Mbappe s-ar fi născut în Camerun, nu ar fi devenit"...
15/06/2022 LA 14:07
Arsenal va conduce grupul de studiu tehnic și va monitoriza activitatea FIFA în ceea ce privește International Football Association Board (IFAB), organul care stabilește regulile fotbalului.
Wenger a pus punct zvonurilor legate de o posibilă numire pe banca tehnică a lui Bayern Munchen. Francezul a recunoscut că a fost contactat recent de campioana Germaniei, însă, în cele din urmă, a acceptat propunerea FIFA.
Arsene Wenger a petrecut 22 de ani la Arsenal în perioada 1996-2018. Alături de clubul londonez, managerul francez a câștigat 17 trofee, printre care și titlul din sezonul 2003/2004, în care "tunarii" n-au pierdut vreun meci.
Ligue 1
Arsene Wenger insistă: "Mbappe are ceva din Pele!" Ce calități ale francezului l-au impresionat
16/03/2022 LA 10:30
Fotbal
"Mbappe e noul Pele!" Arsene Wenger, convins că starul lui PSG va câștiga Balonul de Aur
26/01/2022 LA 16:48