Liverpool a ajuns la al 5-lea meci la rând fără victorie în Premier League. Înfrângerea cu Burnley reprezintă primul eşec pe Anfield după 1370 de zile (Palace fusese ultima care se impusese pe terenul "cormoranilor". S-a pus astfel capăt unei serii de 68 de partide fără înfrângere pe teren propriu pentru campioana Angliei, a doua cea mai lungă astfel de serie din istoria Premier League.
Problemele sunt extrem de mari pentru jucătorii lui Klopp: Mane a fost ultimul care a punctat pentru Liverpool, în campionat, în remiza 1-1, cu WBA, pe 27 decembrie.

Klopp, după înfrângerea lui Liverpool cu Burnley

Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Tehnicianul german a fost extrem de nervos în timpul partidei cu Burnley, s-a certat cu Sean Dyche, dar la final a avut puterea să aibă un discurs echilibrat. Întrebat de şansele la titlu, Klopp a explicat de ce o astfel de întrebare nu îşi are rostul în contextul dat.
"Dacă stau acum, după o înfrângere cu Burnley, şi după 4 meciuri în care echipa nu a marcat şi vă vorbesc de şansele la titlu, aş fi cam penibil, nu?", a spus Klopp, citat de BBC.
Liverpool are cu 21 de puncte mai puţin decât avea în acelaşi moment al sezonului, stagiunea trecută.
Cauzele pentru criza lui Liverpool sunt multiple, însă un factor esenţial e lipsa de încredere. Fiind atât de sterili la finalizare, Salah&Co pleacă în orice meci având un handicap imens din punct de vedere moral.
"E greşeala mea în primul rând, trebuia să iau decizii mai bune, trebuia să ştiu să îi capacitez mai bine. Când echipa nu înscrie atât de mult, oamenii nu înţeleg că băieţii îşi pierd mult din încredere. I-am auzit pe unii spunând "Cum să nu ai încredere, când aţi făcut ce aţi făcut anul trecut". Dar această încredere e ca o mică floare, iar în prezent pe această floare cineva a călcat. Trebuie din nou să creştem la nivel moral, dar azi (n.r.joi) nu am ştiut cum să facem un rezultat bun", a mai spus Klopp.
Liverpool e acum la 6 puncte distanță de liderul Manchester United, iar titlul e în mare pericol. Nu diferența de puncte e cea care ridică neapărat probleme, ci faptul că trupa lui Solskjaer și Manchester City par la alt nivel decât campioana.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/22/2976126.jpg
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14
Premier League
Klopp a dezvăluit "una dintre cele mai mari greșeli din viața sa". Ce transfer a ratat neamțul
09/11/2022 LA 16:02