Momentul controversat a ajuns inclusiv în atenția cotidianului AS, care a scris că "acest truc va împărți lumea fotbalului în două".
Faza respectivă s-a petrecut într-un meci din liga a 2-a croată, între Croatia Zmijavci și Cibalia, scor 1-1. Cibalia a deschis scorul în minutul 57, însă gazdele nu au renunțat la luptă și au restabilit egalitatea in-extremis. Croatia Zmijavci a obținut un penalty în prelungirile partidei, iar Mrkonjic a luat mingea și și-a asumat responsabilitatea.
Ceea ce a urmat rămâne în continuare un mister pentru foarte multă lume, în special pentru portarul advers. Jucătorul formației gazdă a apelat la un "truc" pe care jurnaliștii spanioli l-au catalogat "neregulamentar sau rușinos".
Cupa Mondială FIFA
"Necunoscuții" care au explodat la Mondial. Valorau foarte puțin, acum marile cluburi se bat pe ei
ACUM 9 MINUTE

AS: "Penalty-ul înșelător care va împărți lumea fotbalului în două"

Mrkonjic s-a poziționat la puntul cu var, apoi și-a așezat îndelung șireturile, jambierele și mingea. Evident, toate aceste lucruri au fost făcute cu scopul de a-l intimida și a-i distrage atenția goalkeeper-ului.
Când și-a încheiat "ritualul", Mrkonjic a rămas aproape lipit de minge, așteptând fluierul arbitrului. Când acesta s-a auzit, jucătorul a șutat extrem de repede și a marcat, lăsându-l fără reacție pe portarul oaspeților.
Cei de la Cibalia au contestat aspru decizia centralului de a valida golul, însă acesta le-a făcut semn că nu a existat nimic neregulamentar la faza respectivă.
Meciul s-a încheiat 1-1, iar faza penalty-ului a devenit virală.
Momentul din Croația a venit la puțin timp după o altă fază care a făcut înconjurul lumii. Aceasta s-a petrecut în Spania, unde un goalkeeper a reușit să înscrie în prelungiri, apoi a primit un eurogol de la centrul terenului.
Cupa Mondială FIFA
Cel mai tare Campionat Mondial din istorie. Doar CM 1994 se apropie de ce avem în Qatar
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Kaka: "În Brazilia, Ronaldo este doar un grăsan care merge pe stradă!"
ACUM O ORĂ