Klopp a transformat-o pe Liverpool într-o mașinărie de puncte, spectacol și vise. Venirea lui în Anglia în 2015 a dus la o creștere semnificativă în ceea ce privește importanța datelor statistice. Atât când vine vorba de recrutarea de jucători, cât și în pregătirea partidelor. Tehnicianul german e văzut de mulţi cel mai bun din lume, modul în care îşi motivează jucătorii, capacitatea de a uni vestiarul, flerul la transferuri şi nu în ultimul rând abilităţile tehnico-tactice impresionând.
Klopp e tipologia antrenorului modern complet, care duce contra-pressingul la nivel de artă. După ce a făcut din Dortmund o forţă a Europei, ducând-o până în finala Champions League, a rescris istoria lui Liverpool. A jucat cu formaţia de pe Anfield două finale de Champions League, câştigând una, iar acum e la doar două victorii distanţă de a readuce pe Anfield un titlu aşteptat de 30 de ani.
Oficialii "cormoranilor" sunt conştienţi de cât de important e antrenorul în ceea ce înseamnă Liverpool în 2020 în fotbalul mondial, astfel că au avut grijă să îi mărească substanţial salariul şi să îl securizeze până în 2024, cu un nou contract. Dorinţa şefilor de pe Anfield e să îl tranforme pe neamţ în Bob Paisley sau Bill Shankly, tehnicienii legendari care au rămas pe termen lung la cârma clubului.
Handbal
Trefilov, uimit de ce se întâmplă în România! "Am 8 martori, așa m-a întrebat!"
08/04/2020 LA 09:18
Înainte de a veni în Premier League, Klopp a scris istorie pe banca lui Dortmund. A câștigat titlul în edițiile 2010-2011 și 2011-2012, ducându-și echipa spre o finală istorică în Champions League (2012-2013). În ultimul sezon la cârma nemților, formația a scăzut din turație vizibil, motiv pentru care germanul a și decis să dea curs unei noi provocări, înțelegând că s-a încheiat un ciclu. În stagiunea 2014-2015, Dortmund a ocupat doar locul 7 în Bundesliga și a avut parte de o eliminare prematură din Champions League, în fața lui Juventus. Chiar și așa, Klopp a fost un caracter imens, discutând permanent cu jucătorii și încercând tot timpul să le ridice moralul. S-a comportat tot timpul cu un profesionalism desăvârșit, dar a știut să le fie aproape fotbaliștilor, pentru a-i ajuta să treacă peste perioada dificilă.
"Cel mai special lucru la Klopp e că e atât de normal. Cred că e incredibil de dificil să stai cu picioarele pe pământ când ajungi la nivelul lui. I-am fost alături în poate cel mai greu sezon avut în carieră, traversam o adevărată criză, și nu a uitat niciun moment să fie uman, să ne fie alături. Cred că asta e cea mai mare calitate a lui", a spus Nuri Sahin, citat de Anfield Edition.
Un produs al Academiei lui Dortmund, Nuri Sahin a fost unul dintre preferații lui Klopp. Turcul care acum evoluează pentru Werder Bremen a avut sub comanda actualului tehnician al lui Liverpool cel mai bun sezon al carierei. În urmă cu un deceniu, în stagiunea 2010-2011, mijlocașul a reuit 8 goluri și 13 assisturi, fiind unul dintre cei mai importanți jucători în cucerirea titlului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Mbappe l-a întrebat pe Ibrahimovic dacă să meargă sau nu la Real Madrid! Ce a răspuns suedezul
ACUM 10 MINUTE
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM 2 ORE