Deși clubul nu traversează deloc o perioadă rea din punct de vedere sportiv, la nivel de conducere e un adevărat război civil. La asta a dus fără îndoială și faptul că alegerile pentru noul președinte al grupării se apropie, în martie urmând a avea loc scrutinul.
Emili Rousaud s-a poziționat în ultima perioadă ca un opozant clar al lui Jose Maria Bartomeu, actualul președinte. Se zvonește chiar că cel care a fost vicepreședinte până ieri va candida în primăvara viitoare la alegeri și și-ar fi creat strategia de a demasca neregulile de la club tocmai pentru a-i micșora șansele lui Bartomeu de a fi reales.
Cert e că pe tapet a fost pusă cu subiect și predicat o afacere care naște suspiciuni. Într-un interviu pentru RAC-1, Rousaud a punctat că "se simte trădat de Bartomeu", dând în vileag totodată o presupusă fraudă.
Bundesliga
Gotze și-a anunțat plecarea de la Dortmund! Mijlocașul german s-ar putea reuni cu Klopp la Liverpool
10/04/2020 LA 08:03
"Așa se întâmplă când plătești un milion de euro pentru ceva care valorează 100.000. Nu știu cine a făcut asta, dar vă puteți face o idee", a spus Rousaud pentru sursa citată, preluat de Marca.
Marca susține că fostul oficial se referă la banii plătiți de Barcelona pentru gestionarea rețelelor de socializare. În trecutul recent, discuția a fost dezbătută în presă, punctându-se că suma aferentă contractului depășea cu mult cât se cere pe piață pentru astfel de servicii.
Conform sursei citate, Barcelona ar fi împărțit suma de un milion de euro în facturi de câte 200.000 de euro, astfel încât acestea să aibă o valoare care să nu necesite aprobarea Consiliului de Administrație.
"Există o anchetă care va spune cum a decurs totul și dacă lucrurile au fost făcute deja. Bartomeu știe de ea", a mai punctat Rousaud.
Din câte se pare, "afacerea murdară", așa cum o numește Rousaud nu a fost făcută cu girul lui Bartomeu, însă acesta e responsabil pentru ea, pentru că a permis ca astfel de lucruri să se întâmple sub mandatul său. Există informații că persoana responsabilă ar fi Jaume Masferrer, care a fost înlăturat de președintele Bartomeu din funcție anterior, tocmai din cauza acestor suspiciuni.

Demisii în lanț la Barcelona

Presa din Spania scria zilele trecute că președintele clubului, Josep Maria Bartomeu, le-a cerut demisia la 4 membri din Comitetul Director. Aceștia au decis să plece de la club, iar alți membri ai CA le-au călcat pe urme. Astfel, Comitetul Director a rămas cu 13 oameni.
Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elias, Josep Pont, Maria Teixidor și Jordi Calsamiglia au explicat decizia printr-o scrisoare publicată de Marca. Ei cer să aibă loc cât mai curând alegeri pentru un nou președinte la Barcelona.
Cerem ca odată ce rezultatul auditului este prezentat, toți cei responsabili să fie înlăturați cu posibile compensații. Ca ultim favor făcut clubului, recomandăm ca pe cât de rapid va fi posibil să aibă loc noi alegeri pentru conducerea clubului | Scrisoarea oficialilor care au demisionat de la Barcelona.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
IERI LA 11:01
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
26/05/2022 LA 14:15