Mourinho a făcut minuni la începutul acestui mileniu pe banca lui Porto. În stagiunea 2002-2003, "dragonii" au câștigat Cupa UEFA, iar formația de pe "Dragao" a redevenit o forță la nivel european.
Totuși, nimeni nu anticipa ce avea să urmeze în sezonul următor, astfel că mulți fotbaliști s-au gândit după cucerirea Cupei UEFA că au încheiat un ciclu și ar fi benefic pentru ei să nu rateze acest tren și să se transfere la o formație mult mai bine cotată. Mourinho a reuşit să îi ţină pe toţi, considerând că există şanse la câștigarea Ligii Campionilor. Pentru o echipă ca Porto, să își imagineze că ar avea șanse în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume părea ceva ridicol la momentul respectiv, astfel că a existat şi un fotbalist care nu a ţinut cont de dorinţa "Specialului".
Candido Costa nu era încă în 2003 o prezenţă constantă în primul "11", dar Mourinho avea mare încredere în el şi în vedea o soluţie reală în scurt timp. Tânărul jucător voia însă mai mult şi nu a avut răbdare, astfel că a cerut să fie împrumutat. "Specialul" i-a respectat dorinţa, dar doar după ce i-a spus foarte plastic cât de mult greşeşte.
Premier League
Nebunie în Premier League! Patrick Vieira a lovit un huligan al lui Everton la finalul meciului
ACUM 15 MINUTE
"Am făcut o mare prostie. Eram foarte iubit de fani, avusesem un rol grozav în echipa U21 a lui Porto şi aceştia aveau încredere în mine. Dar nu aveam minute la prima echipă. Am stat ce am stat şi m-am dus la Mourinho şi i-am spus că vreau să fiu împrumutat. El mi-a spus: "Nu poţi fi decât redus mintal". Voiam să joc mai mult şi am plecat. Mi-am văzut colegii câştigând Champiins League şi mi-am zis: "Cu siguranţă că nu am fost în toate minţile să plec". Asta a fost", şi-a amintit cu regret Candido Costa, citat de As.
În 2003, Candido Costa a fost împrumutat la Vitoria Setubal, pentru ca în 2004, anul de graţie pentru Porto, să joace la Derby County.
Ulterior, cariera lui a luat-o în jos, fiind fără îndoială marcat de deciziile neinspirate. A bifat Braga, Belenesese, Rapid, Arouca, Tondela, Sao Joao Ver, înainte de a se retrage de la Ovarense.
Candido Costa a fost văzut unul dintre cei mai promiţători jucători portugheyi, având selecţii la toate naţionalele Under ale lusitanilor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 8 ORE
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 8 ORE