Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo, "îngropat" de colegi! Al Nassr, eliminată dramatic din Liga Campionilor Asiei

Nicu Savin

Actualizat 12/03/2024 la 00:35 GMT+2

Cristiano Ronaldo a suferit una dintre cele mai dramatice înfrângeri din cariera sa. Al Nassr a părăsit Liga Campionilor Asiei în sferturile de finală, după ce a pierdut la penalty-uri dubla cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite). Returul de la Ryiadh a fost de-a dreptul dramatic, cu Al Nassr revenind de la 0-2 și cu CR7 ducând meciul la loviturile de departajare în minutul 118.

Cristiano Ronaldo lors d'Al-Nassr-Al-Ain, le 11 mars 2024.

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo a trăit una dintre cele mai negre seri din carieră. Al Nassr a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor Asiei, fiind eliminată dramatic de Al Ain (Emiratele Arabe Unite). După 0-1 în tur, saudiții sperau că pot întoarce soarta dublei în fața propriilor fani. Nu au fost departe, dar șansa nu le-a surâs.
Gazdele au început dezastruos și în minutul 45 tabela arăta 0-2, după dubla semnată de Rahimi (min.28 și 45). Al Nassr a încheiat totuși cu un moral bun prima repriză, după ce Al Gheereb a redus din diferență în al 5-lea minut suplimentar.

Cristiano Ronaldo, eșec dramatic cu Al Nassr, în sferturile Ligii Campionilor Asiei

Remontada a început să fie plauzibilă imediat după pauză, când Eisa și-a marcat în proprie poartă și scorul a devenit 2-2. Cristiano Ronaldo nu a fost într-o formă ieșită din comun și a avut una dintre cele mai mari ratări din carieră, trimițând, din numai câțiva metri, pe lângă poartă o minge respinsă în față de portarul advers.
Eroarea starului nu s-a dovedit decisivă deoarece a fost reparată de conaționalul său, Alex Telles, care a marcat pentru 3-2 în minutul 72. Tabela a rămas intactă deși s-a mai jucat aproape jumătate de oră din acel moment, astfel că s-a ajuns în prelungiri, unde dramatismul a atins cote maxime.
În minutul 98, Al Nasssr a rămas în 10, după ce Yahya a văzut roșu direct. Dezastrul a continuat pentru gazde, pentru că la doar 5 minute distanță Al Shamsi a înscris pentru Al Ain. Formația din Emirate nu a rezistat nici de această dată, fiind egalată în minutul 118 printr-un gol marcat de Cristiano Ronaldo din penalty.
Cu scorul general de 4-4 la capătul celor două manșe, totul s-a decis la penalty-uri, unde Ronaldo a trăit probabil unul dintre cele mai cumplite momente ale carierei. Portughezul a marcat din nou de la punctul cu var, dar a fost singrurul jucător de la Al Nassr care a făcut-o. Brozovic, Telles și Otavio au ratat, iar jucătorii oaspeților au executat fără greșeală și Al Ain a mers în semifinale, unde vor da tot peste o echipă saudită: Al Hilal sau Al Ittihad (3-1 în tur).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol