Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arabia Saudită, victorie dramatică în Cupa Asiei. Moment controversat creat de arbitru în prelungiri. Rezultatele zilei

Andrei Nicolae

Actualizat 16/01/2024 la 22:01 GMT+2

Prima etapă din faza grupelor a Cupei Asiei s-a încheiat cu un meci extrem de tensionat dintre Arabia Saudită și Oman, care s-a decis în prelungirile partidei. Naționala lui Roberto Mancini a câștigat meciul grație unui gol marcat în minutul 90+6, la o fază la care arbitrul partidei a creat confuzie pe întregul stadion.

Arabia Saudită - Oman, Cupa Asiei

Credit imagine: Getty Images

Arabia Saudită a obținut o victorie dramatică la debutul în Cupa Asiei în fața celor de la Oman, în ultima partidă din prima etapă a fazei grupelor. Echipa antrenată de Roberto Mancini s-a impus în fața statului Oman, deși naționala cu ieșire la Marea Arabiei a fost cea care a deschis scorul.
În minutul 14, tabela a fost deblocată de Salaah Al Yahyaei dintr-o lovitură de la 11 metri, iar jucătorii lui Mancini nu au avut replică până în a doua repriză. În minutul 78, Abdulrahman Ghareeb a egalat după o acțiune individuală superbă, iar Arabia Saudită a început să spere la toate cele trei puncte.
"Șoimii" au reșit să dea lovitura în cele din urmă în prelungirile partidei, mai exact în minutul 90+6, după ce golul înscris de Ali Al Bulayhi a fost validat în urma analizei VAR. Faza acordării golului a fost una plină de confuzie, deoarece centralul partidei arătase inițial semnul de offside, ridicând mâna, moment în care jucătorii Omanului s-au bucurat.
Jocul chiar a fost reluat de adversarii arabilor, după care care arbitrul și-a dat seama de greșeala făcută și a indicat semnul de gol. Abia atunci, jucătorii lui Mancini au putut să se bucure și să celebreze victoria de debut în turneul din Qatar.
Citește și:

Rezultatele zilei în Cupa Asiei

Marți s-a mai jucat un singur meci în această competiție, în care s-au duelat celelate echipe din Grupa F, cea din care fac parte Arabia Saudită și Oman. Thailanda a învins-o pe Kârgâzstan grație dublei lui Supachai Jaided.
Astfel, Thailanda și Arabia Saudită ocupă la momentul primele două locuri în Grupa F, în timp ce Oman și Kârgâzstan sunt pe 0.
Rezultatele zilei la Cupa Asiei
  • Arabia Saudită - Oman 2-1
  • Thailanda - Kârgâzstan 2-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo