Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coreea de Sud, calificare dramatică în sferturile Cupei Asiei. Son&Co. au învins la penalty-uri Arabia Saudită

Andrei Nicolae

Publicat 30/01/2024 la 21:45 GMT+2

Coreea de Sud și Arabia Saudită au oferit unul dintre cele mai tensionate meciuri de la actuala ediție a Cupei Asiei. Jucătorii lui Roberto Mancini au avut 1-0, însă s-au văzut egalați în minutul 90+9, după care Son și colegii săi s-au impus la loviturile de departajare.

South Korea, Asian Cup

Credit imagine: Getty Images

Fazele eliminatorii de la Cupa Asiei au oferit până acum meciuri de-a dreptul dramatice, cele mai tensionate optimi de până acum fiind Tadjikistan - Emiratele Arabe Unite (decis la penalty-uri) și Irak - Iordania (iordanienii au revenit de la 1-2 în minutele 90+5 și 90+7).
Turneul continental din Qatar a oferit astăzi o nouă partidă "interzisă cardiacilor", între două echipe extrem de solide, și anume Arabia Saudită și Coreea de Sud. Prima repriză a meciului a fost lipsită de goluri, însă după ieșirea de la cabine "șoimii" au dat lovitura și au deschis scorul în minutul 46, prin Abdullah Radif, proaspăt intrat în teren.
După golul înscris, jucătorii lui Mancini s-au baricadat în defensivă, iar pe final de meci sud-coreenii au început să pună presiune din ce în ce mai mult la poarta Arabiei, lovind și bara în prelungiri. Insistența elevilor lui Jurgen Klinsmann a dat roade, iar în minutul 90+9, Coreea de Sud a restabilit dramatic egalitatea prin Gue-Sung Cho.
Citește și:

Coreea de Sud, victorie dramatică la loviturile de departajare în fața Arabiei Saudite

După ce a trimis meciul în prelungiri, echipa condusă în teren de Heung-Min Son a avut un ascendent moral, fiind mult mai activă în ofensivă decât trupa "șoimilor". Cu toate acestea, peninsularii nu au reușit să dea lovitura, astfel că meciul s-a îndreptat spre loviturile de departajare.
Acolo, jucătorii lui Roberto Mancini au resimțit mai rău tensiunea și au ratat de două ori, în timp ce sud-coreenii au fost fără greșeală, Hwang-Hee Chan transformând execuția decisivă. Grației acestei victorii dramatice, Coreea de Sud s-a calificat în sferturi, unde va da peste Australia, care a trecut en-fanfare de Indonezia cu 4-0.
În celălalt meci al zilei, Uzbekistan a învins-o cu 2-1 pe Thailanda, iar în următoarea fază a competiției va da peste țara gazdă, Qatar.
Rezultatele zilei la Cupa Asiei
  • Uzbekistan - Thailanda 2-1
  • Coreea de Sud - Arabia Saudită 1-1 (4-2 după loviturile de departajare)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol