Articol scris de Răzvan Cîrceag
Alessandro Diamanti, fostul internațional italian, a dezvăluit o discuție pe care a avut-o la EURO 2012 cu Andrea Pirlo. Totul s-a întâmplat în timpul loviturilor de departajare, în sferturile de finală ale competiției, împotriva Angliei.
Andrea Pirlo a înscris cu "sânge rece" dintr-o "scăriță" fantastică atunci, avându-l în fața pe Joe Hart. Diamanti a urmat la execuție imediat după acesta, iar Pirlo l-a sfătuit să încerce aceeași execuție, tot o "scăriță. Acesta nu i-a ascultat sfatul însă. Acum, în cadrul unui interviu, Diamanti a explicat de ce a ales să nu-l urmeze pe Pirlo.
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 7 MINUTE

Povestea lui Diamanti

"Azzurri au dominat acel joc și pur și simplu nu au reușit să înscrie, a fost incredibil. Ne-am speriat când am intrat la penalty-uri, dar acesta a fost momentul meu magic pentru națională. Lucrul grozav este că înainte de a mă îndrepta să execut penalty-ul, Pirlo mi-a spus să o fac ca el. Dintr-o scăriță. Mi-a șoptit-o cu un sentiment de calm pe care l-am invidiat cu adevărat. Dar, eu sunt Alino Diamanti, nu sunt Andrea Pirlo. Dacă aș fi făcut asta și ar fi mers prost, ar fi fost un dezastru", a rememorat mijlocașul italian.

Ce spune despre actuala echipă a Italiei și finala cu Anglia

"Pentru mine, Italia a câștigat deja, pentru că i-a făcut pe oameni să se îndrăgostească din nou de echipa națională. Voi fi sincer, nu mă miră performanța lor, deoarece Italia este o armată. Am văzut critici nedrepte față de Leonardo Bonucci și, de asemenea, de Ciro Immobile, pentru că la golul lui Federico Chiesa, a atras trei fundași după el.
Am jucat pentru West Ham, așa că știu importanța ideii ‘It's Coming Home’ pentru englezi, chiar dacă ei nu au făcut-o niciodată. Gareth Southgate a construit o echipă bună: pașnică, tehnică, europeană. Presează bine, joacă ca o echipă, așa că mă aștept la un joc bun, dar nu-mi place să fac predicții", a declarat Alessandro Diamanti pentru Gazzetta dello Sport.
Finala EURO 2020 dintre Anglia și Italia va avea loc duminică, 11 iulie, pe Wembley. Echipa antrenată de Roberto Mancini are nu mai puțin de 33 de meciuri fără înfrângere.
Romanian Liga I
U Cluj Napoca-Dinamo 2-0/ Dinamo foarte aproape de Liga a doua!
ACUM 36 MINUTE
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
ACUM 2 ORE