Studiile, coordonate de imunologi și medici specialiști pe plămâni italieni la centre de cercetare din Berlin, Roma și Verona sugerează că din cauza efortului fizc major, sportivii au șanse mult mai mari să inhaleze particulele virusului și să le direcționeze direct în plămâni. COVID-19, boala cauzată de coronavirus, afectează puternic plămânii și poate aduce complicații majore precum pneumonia sau în cazurile mai grava, sindrom respirator acut.
Studiile, care urmează să fie analizate de alți experți, sugerează și că sportivii care sunt asimptomatici și-ar putea înrăutăți condiția prin infectarea plămânilor în timpul efortului semnificativ. Fotbalul s-a oprit în toate campioantele importante din Europa iar nicio ligă dintre cele mari nu a revenit deocamdată. UEFA a setat 25 mai drept data limită pentru ca ligile să își publice planurile de reîncepere.
Ligile și cluburile au informat că vor reveni doar când totul este în siguranță și în concordanță cu recomandările guvernelor.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 3 ORE
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Se schimbă regula amânărilor din Premier League! În ce condiții pot cere echipele amânarea
ACUM 3 ORE
Fotbal
Porto dă afară un jucător din cauza controversei legate de vârsta sa! Are 4 date de naștere
ACUM 8 ORE