Studiile, coordonate de imunologi și medici specialiști pe plămâni italieni la centre de cercetare din Berlin, Roma și Verona sugerează că din cauza efortului fizc major, sportivii au șanse mult mai mari să inhaleze particulele virusului și să le direcționeze direct în plămâni. COVID-19, boala cauzată de coronavirus, afectează puternic plămânii și poate aduce complicații majore precum pneumonia sau în cazurile mai grava, sindrom respirator acut.
Studiile, care urmează să fie analizate de alți experți, sugerează și că sportivii care sunt asimptomatici și-ar putea înrăutăți condiția prin infectarea plămânilor în timpul efortului semnificativ. Fotbalul s-a oprit în toate campioantele importante din Europa iar nicio ligă dintre cele mari nu a revenit deocamdată. UEFA a setat 25 mai drept data limită pentru ca ligile să își publice planurile de reîncepere.
Ligile și cluburile au informat că vor reveni doar când totul este în siguranță și în concordanță cu recomandările guvernelor.
Fotbal
Diogo Jota, ratarea anului în meciul cu Crystal Palace! Salah, cu mâinile în cap în fața porții
ACUM 16 MINUTE
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Sadio Mane deschide scorul pe Anfield în meciul cu Crystal Palace în etapa a 5-a
ACUM 20 MINUTE
Romanian Liga I
Mircea Rednic nu i-ar spune "nu" lui Dinamo, dar pune o condiție clară pentru a reveni în "Groapă"
ACUM 39 MINUTE