Aston Villa are cea mai slabă serie de când a revenit în Premier League în 2019, cinci eșecuri la rând. Ultimul a venit vineri seara, la Southampton, scor 0-1, astfel că șefii clubului au luat decizia de a-l concedia pe managerul Dean Smith.
Clubul era în grafic în urmă cu trei săptămâni. Dar un eșec pe teren propriu cu Wolverhampton (2-3), după ce echipa a avut 2-0 în minutul 80, a întors situașia cu 180 de grade. În următoarele trei etape au urmat alte evoluții palide: 1-3 cu Arsenal (deplasare), 1-4 cu West Ham United (acasă) și 0-1 cu Southampton (deplasare).
După 11 etape, echipa a acumulat doar 10 puncte și a ajuns doar la două lungimi distanță de zona retrogradării.
Cupa Mondială FIFA
CM 2022 | CONCLUZIILE, REZULTATELE ȘI CLASAMENTELE DUPĂ ETAPA A DOUA. CE ECHIPE S-AU CALIFICAT
ACUM 3 ORE

Aston Villa s-a despărțit de Dean Smith după 3 ani

Aston Villa a confirmat oficial pe site-ul clubului că s-a despărțit de manager. Dean Smith a preluat echipa în octombrie 2018 și readus gruparea în Premier League, în urma unui play-off, chiar în primul său sezon pe banca tehnică. În respectivul sezon a legat 10 victorii, un record pentru club.
În sezonul următor, el s-a salvat cu Aston Villa de la retrogradare în ultima etapă și a ajuns până în finala Cupei Ligii.
"Când Dean ni s-a alăturat în octombrie 2018, echipa noastră era în dificultate în Championship. El a schimbat imediat atmosfera și a obținut succesul suprem, de a aduce Aston Villa înapoi în Premier League în același sezon, o faptă rară.Apoi ne-a asigurat locul în Premier League după o campanie grea și ne-a dus că o finală pe Wembley.
Cu toate acestea, după un început bun în sezonul trecut, anul acesta nu am văzut îmbunătățirea continuă a rezultatelor, performanțelor și poziției în ligă pe care o căutam cu toții. Din acest motiv, am decis să facem o schimbare acum pentru a oferi timp unui nou antrenor principal să aibă impact", a declarat CEO-ul clubului, Christian Purslow.
Clubul a anunțat, totodată, că este în căutarea unui nou succesor. Alte patru cluburi și-au demis managerii în acest sezon, Watford, Newcastle, Tottenham și Norwich City.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Serie A
Șoc în Italia! Conducerea lui Juventus a demisionat! Andrea Agnelli și Pavel Nedved, OUT de la club
ACUM 3 ORE
Cupa Mondială FIFA
Un fan a intrat pe teren la Portugalia - Uruguay! A transmis 3 mesaje politice în același timp
ACUM 3 ORE