Astăzi (5 iunie) a fost finalizat procesul de licențiere a cluburilor din România pentru următorul sezon din cupele europene. Potrivit comunicatului publicat de FRF în urmă cu puțin timp, Astra Giurgiu n-a primit licența din cauza unor probleme financiare și de infrastructură.
Astra fusese anunțată de acest aspect în urmă cu ceva vreme, motiv pentru care oficialii giurgiuvenilor au depus contestație la Comisia de apel. Instanța judecătorească a evaluat situația Astrei și și-a menținut decizia. Prin urmare, fosta campioană din Liga 1, din urmă cu 4 sezoane, nu va putea evolua în cupele europene din stagiunea următoare.

Astra Giurgiu, exclusă din cupele europene din sezonul viitor

Romanian Liga I
Căderea incredibilă a lui Dinamo! Are a doua cea mai slabă apărare a Europei
ACUM 14 MINUTE
"Comisia de fond a refuzat acordarea licenței UEFA clubului Asociația Fotbal Club Astra pentru neîndeplinirea criteriului de infrastructură, respectiv încălcarea art. 23 Stadion omologat pentru campionatul național Liga 1, precum și pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv încălcarea art. 46, 47 și 47bis.
Asociația Fotbal Club Astra a contestat hotărârea instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor. Vineri, 5 iunie 2020, Comisia de apel a pronunțat decizia definitivă și executorie pe plan național, prin care s-a respins apelul formulat de club și s-a menținut hotărârea Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond, prin care a refuzat acordarea licenței UEFA, pentru sezonul 2020-2021, clubului Asociația Fotbal Club Astra.", se arată în comunicatul emis de FRF.

Astra Giurgiu, pe locul 4 în playoff-ul din Liga 1

Cu o săptămână înainte de reluarea campionatului, Astra se află pe locul 4 în playoff-ul Ligii 1, la 6 puncte în spatele liderului CFR Cluj. Deși ocupă o poziție care asigură calificarea în Europa League, formația pregătită de Bogdan Andone va trebui să așepte încă un sezon ca să evolueze din nou într-o cupă europeană.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828133.jpg
Romanian Liga I
Ce l-a surprins pe Reghecampf în meciul cu Dinamo: "M-am gândit că se vor mobiliza"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Rezumatul partidei Crystal Palace - Brighton 1-1. Oaspeții au luptat până la ultima fază
ACUM 8 ORE