După ce fostul mare fundaş al "cormoranilor", Jamie Carragher, a vorbit despre o "aroganţă în joc" a lui Van Dijk, la finalul întâlnirii cu Leeds, partidă în care campioana din Premier League a luat trei goluri, a venit rândul ca alt fost mare fotbalist să îl critice pe olandezul din apărarea lui Klopp.
Wim Kieft, fost câştigător al Cupei Campionilor, al Campionatului European şi fost câştigător al "Ghetei de Aur", e extrem de deranjat de noua faţă a lui Van Dijk. Nu atât erorile îl deranjează pe jucătorul care a scris istorie pentru Ajax şi PSV, cât mai ales atitudinea conaţionalului său.
"Nu e în formă, se comportă pe teren ca un star terminat. Vrea să fie antrenorul din teren, să dea mereu indicaţii, dar pare că e deranjat prea mult de erorile pe care le comit colegii. În acelaşi timp, el e lent şi nu se implică. Comite multe erori şi deseori fuge de munca defensivă pe care trebuie să o facă. La nivelul la care a ajuns, ar trebui să fie prima redută din apărarea lui Liverpool, el trebuie să ducă bătăliile grele. I-a luat mult timp lui Van Dijk să ajungă la acest nivel, e acolo de două sezoane, dar e păcat că acum se comportă aşa pe teren. Trebuie să rămână critic cu el însuşi, să înţeleagă faptul că greşeşte şi să elimine erorile. Cred că ar fi ok pentru el dacă stafful tehnic l-ar muştrului puţin", a spus Wim Kieft, legendarul atacant al lui Ajax, pentru De Telegraaf.
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 13 ORE

Van Dijk, critici nemeritate

Valul de critici care însoţesc ultimele prestaţii ale lui Van Dijk sunt probabil nemeritate. În Supercupa Angliei, cu Arsenal şi apoi cu Leeds, în prima etapă, olandezul a greşit, însă să îl desfiinţezi după câteva meciuri nereuşite e nedrept.
Cel mai probabil, fiind vorba de început de sezon, fundaşul batav a avut mici probleme de ordin fizic, lucru care a dus la acele greşeli. Cu Chelsea, însă, a evoluat din nou foarte bine, completându-se perfect cu Fabinho, noul pariu al lui Klopp în centrul liniei defensive.
Dacă e să ne uităm din perspectivă la cifrele lui Van Dijk, care anul trecut a pierdut "la mustaţă" Balonul de Aur în detrimentul lui Messi, lucrurile nu par deloc îngrijorătoare. În 3600 de minute jucate, de la începutul stagiunii trecute, Van Dijk a comis doar trei erori care au dus la şuturi din partea echipelor adverse. Altfel spus, oponenţii au beneficiat de o şansă de gol din cauza unei greşeli a fundaşului olandez la 13,3 meciuri.
Mai mult, în primele 3 partide din acest sezon (inclusiv Supercupa), Van Dijk a avut cu 0,2 mai puţine intercepţii decât în stagiunea trecută. O diferenţă neglijabilă. În privinţa paselor complete, se află la acelaşi nivel ca în sezonul precedent, doar numărul de tacklinguri reuşite fiind într-o scădere vizibilă.
Totuşi, per total, Van Dijk pare că rămâne jucătorul care a fost în stagiunile precedente, când Liverpool a câştigat Champions League, apoi titlul în Anglia. Erorile comise sunt mai degrabă venite în urma unor mici probleme fizice, normale în debutul unei stagiuni, nicidecum ca urmare a unei schimbări de atitudine.
Pentru Liverpool şi Van Dijk urmează primul mare derby al sezonului, cu Arsenal, în runda a 3-a din Premier League. Partida de pe Anfield va avea loc luni, de la ora 22:15, şi va fi transmisă în direct de Eurosport 1 şi de Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Norvegia - Olanda 1-1 | Van Dijk a împins un fan care a vrut să-l îmbrățișeze, la Oslo
02/09/2021 LA 07:48
Campionatul European UEFA
Cum arată primul 11 al starurilor care ratează Euro 2020! Echipa valorează aproape 500 de milioane
09/06/2021 LA 09:27