Joao Felix, fostul atacant al celor de la Benfica, a ajuns la Atletico Madrid în vara lui 2019, după ce spaniolii au achitat suma de 126 milioane de euro. O sumă uriașă pentru un fotbalist promițător, dar care nu a avut constanță la nivel înalt, evoluând doar în Portugalia.
Și, totuși, vârful a avut evoluții excelente pentru Atletico Madrid, cu precădere în actualul sezon, în care "los colchoneros" au dominat categoric La Liga. Tânărul lusitan a vorbit înainte de duelul cu Chelsea, de la București, despre presiunea adusă de suma impresionantă cheltuită de formația lui Simeone pentru el, dar și despre faptul că vrea să aibă cifrele lui Mbappe și Haalnd, cei doi atacanți care au uimit în ultimele sezoane Europa, în ciuda vârstelor fragede.
"Se vorbește mereu despre cât am costat și uneori e dificil pentru mine. Am decis să nu mă mai gândesc la asta și să mă concentrez doar pe ce fac pe teren. Sper să ajung la nivelul lui Mbappe și Haaland. Nu pot vorbi despre Cristiano și Messi, pentru că ei au atins un nivel care nu a mai fost atins de nimeni înainte. Dar Mbappe și Haaland arată că se poate ca și tinerii să reușească lucruri incredibil și vreau să le calc pe urme", a spus Joao Felix pentru The Telegraph.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24

Atletico Madrid - Chelsea, la București | Ronaldo, mentor pentru Joao Felix

Tânărul fotbalist are toate șansele să rămână în istorie drept un mare atacant. Nu doar pentru că e antrenat de Simeone, unul dintre cei mai buni antrenori din lume, dar și pentru că mentorul lui e Cristiano Ronaldo.
Starul lui Juventus e un adevărat model de urmat din punct de vedere al profesionalismului și al vieții extra-sportive. La talentul pe care îl are, dacă Joao Felix "împrumută" de la CR7 atitudinea, motivația și seriozitatea, are toate șansele să devină un mare fotbalist.
"Cristiano a avut o mare influență asupra mea. Când suntem la echipa națională, el încearcă mereu să mă ajute. Nu doar pe mine, tuturor tinerilor le oferă sfaturi cu privire la muncă, motivație. E un exemplu", a mai spus Joao Felix.

Manchester City, dispusă să dea 150 de milioane de euro pe Joao Felix

Adus la Atletico ca să umple golul lăsat de Antoine Griezmann, cumpărat de Barcelona, Felix s-a aflat în vizorul mai multor cluburi din Europa, înainte ca madrilenii să-l convingă să semneze contractul.
Potrivit Goal.com, Manchester City a fost una dintre formațiile interesate de serviciile portughezului, iar anul trecut i-a oferit lui Ateltico 150 de milioane de euro pentru transferul lusitanului. "Cetățenii" aflaseră că Aguero nu își va prelungi înțelegerea cu gruparea de pe Etihad și voiau să aibă din timp un înlocuitor pe măsură. Oficialii rojiblanco au refuzat însă oferta.
Contractul actual al lui Joao Felix cu Atletico Madrid se întinde pe o perioadă de 7 ani.
Partida Atletico Madrid - Chelsea, din turul optimilor de finală din Champions League, va avea loc în această seară de la ora 22:00, și va putea fi urmărită în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.
Liga
Simeone, "înțepături" pentru Real Madrid! Ce a spus Ancelotti după derby-ul cu Atletico
19/09/2022 LA 06:54
Liga
#VOCE "Espana Mayor" sau un Atletico - Real în care fotbalul e de multe ori doar un pretext
18/09/2022 LA 07:27