Luis Suarez a scris o filă din istoria Barcelonei, în cei 6 ani petrecuţi pe Camp Nou reuşind 147 de goluri şi contribuind decisiv la cucerirea a 4 titluri şi la Liga Campionilor din stagiunea 2014-2015. În vara trecută, conducerea clubului a decis să îl vândă, iar acum sud-americanul evoluează cu succes pentru o rivală, Ateltico Madrid. Decizia lui Bartomeu a părut ciudată, având în vedere randamentul dat de uruguayan de când sosise pe Camp Nou de la Liverpool, însă aceasta a avut în vedere vârsta și salariul lui Suarez.
Deși a trecut aproape jumătate de an de la despărțirea de catalani, rănile provocate de hotărârea boardului de pe Camp Nou nu s-au vindecat. Suarez a admis că nu s-a simțit respectat și că a fost greu să părăsească clubul, mai ales că familia sa se adaptase perfect.
"Ceea ce m-a deranjat cu adevărat a fost că mi-au spus că sunt în vârstă și că nu mai pot juca la cel mai înalt nivel, că nu pot fi la nivelul unei echipe grozave. Asta m-a nemulțumit. Au spus că nu mai contează pe mine. Ce se întâmpla dacă aveam contract mai mulți ani? Meritam un anumit respect din partea clubului. Dacă nu aș fi arătat nimic la Barcelona timp de trei sau patru sezoane, aș fi înțeles. Dar am înscris mai mult de 20 de goluri în fiecare sezon. Am avut întotdeauna statistici bune, doar Messi m-a depășit", a spus Suarez în France Football.
Liga
Barcelona, tot mai aproape de a ajunge la un acord cu Atletico în privința lui Griezmann
ACUM 14 ORE

Luis Suarez, despre adaptarea la Ateltico Madrid și despre Simeone

Luis Suarez a fost foarte aproape de Juventus, în toamnă, chiar luându-și pașaportul italian, după o un incident cu peripeții. În cele din urmă a ajuns la Atletico Madrid, care în prezent este liderul la zi din campionatul Spaniei. Fără aportul uruguayanului - care a înscris 16 goluri, fiind golgheterul competiției, la egalitate cu Messi -, probabil rojiblancos nu ar fi stat atât de confortabil în fotoliul de lider. Suarez a dorit să demonstreze că poate evolua încă la cel mai înalt nivel și a ales gruparea din Madrid în semn de răzbunare pentru oficialii blaugrana.
"Lucrul esențial este mintea. Trebuie să ai mijloacele necesare pentru a îți revenit din situațiile dificile. Psihicul a fost întotdeauna atuul meu: nu am renunțat niciodată, chiar în momentele dificile. Simeone m-a împins să vin la această echipă, care luptă pentru obiective importante. Una dintre motivațiile mele a fost să pot arăta că merită să te bazezi în continuare pe mine. Este o chestiune de stimă de sine. După toți acești ani la Barça, am vrut să arăt că pot fi în continuare util la cel mai înalt nivel, în campionatul Spaniei", a mai spus Suarez.
Partida Atletico Madrid - Chelsea, din turul optimilor de finală din Champions League, va avea loc în această seară de la ora 22:00, și va putea fi urmărită în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Liga
Simeone, "înțepături" pentru Real Madrid! Ce a spus Ancelotti după derby-ul cu Atletico
19/09/2022 LA 06:54